7 Kasım 2015 Cumartesi

KİMSENİN ŞANS TANIMADIĞI BİR NORVEÇ TAKIMI ... MOLDE …


İstanbul ‘ daki ilk maçta José Fernandão ‘ nun son dakikalarda attığı golle Ajax karşısında 1-0 galip gelen Fenerbahçe , rakibi ile geçen Perşembe  akşamı  bu sefer de Amsterdam ‘ da 0-0 berabere kalarak bir üst tura çıkma yolundaki iddiasını son iki maça taşıdı.


Özellikle maçın son dakikalarında oyuna sonradan giren José Fernandão ve Volkan Şen  ile saç baş yolduracak cinsten , inanılması güç goller kaçıran Sarı Lacivertli Ekip grupta 2 nci sırayı alarak bir üst tura çıkmayı büyük ölçüde garantileme yönünde önemli bir fırsatı da elinden kaçırmış oldu.

Grup kuraları çekildiğinde kimsenin şans vermediği  Norveç ekibi Molde ‘ nin grupta harikalar yaratması ve son olarak deplasmanda Celtic ‘ i yenerek puanını 10 ‘ a çıkararak  bir üst turu garantilemesi futbolda ön yargıların geçersiz olduğunun en güzel kanıtı olsa gerek.


Molde ‘ nin mevcut oyun yapısı ile üst turlarda da başarılı sonuçlar alacağına inanıyorum.Bunu da özellikle bizim o çok bilmiş Spor Medyasının ne denli yersiz yorumlar yaptıklarının bir kez daha gözler önüne serilmesi açısından yürekten istiyorum.

Fenerbahçe karşısında deplasmanda aldığı 3-1 ‘ lik galibiyet ile grup maçlarına fırtına gibi giren , bir çok spor otoritesinin ‘’ bu takıma nasıl olurda kaybedilir ‘’ dediği Molde son iki maça oldukça rahat bir şekilde çıkıyor olacak. Molde ile deplasmanda karşılaşacak olan Fenerbahçe , bu durumu lehine kullanabilecek mi , onu da hep birlikte göreceğiz.

Grupta şu an itibari ile 5 puan ile ikinci sırada bulunan Fenerbahçe kalan maçlarında 4 puan aldığı takdirde büyük ihtimalle rakipleri Ajax ve Celtic ‘ in önünde Molde ile  bir üst tura çıkan ekip olacak , özellikle Celtic ile İstanbul ‘da karşılaşılacak olması Fenerbahçe açısında çok ama çok büyük bir avantaj olarak görülüyor.

Öte yandan Fenerbahçe Süper Lig ‘ de yarın kendi sahasında Aykut Kocaman ‘ li Torku Konyaspor ile karşılaşacak , Aykut Kocaman olunca duygusal anların zirve yapacağı maçın özellikle kısır skorlar ile sezona devam eden Vitor Pereira ve öğrencileri için bir dönüm noktası olmasını ve o beklenen özlenen farklı skorlar ile bu maçta tanışmasını bekliyor olacak Fenerbahçe taraftarı.


Ve Basketbol  ; Hafta başında ezeli rakip Galatasaray ‘ a deplasmanda farklı mağlup olan Fenerbahçe dün akşam özellikle Kaliniç ve Bogdanoviç için duygusal anların zirve yaptığı maçta rakibi Kızılyıldız ‘ ı Belgrad deplasmanında 74-60 ‘ lık skorla yenerek Turkish Airlines Euroleague ‘ de 4 maç sonunda 3 ncü galibiyetini alarak liderlik koltuğunu 4 ncü maçlar sonunda da korumuş oldu.


Zeljko Obradoviç ‘ in öğrencileri Süper Lig ‘ de  sezona iyi başlamazken , Turkish Airlines Euroleague ‘ de herkesin yüzünü güldüren skorlar almaya devam ediyorlar , umarım Süper Lig ‘ e de kısa sürede damgasını vuracaklardır.

Ve son olarak hafta içi yöneticilerinin ve klubünün cezalar aldığı Trabzonspor ;


Ligde kötü sonuçlar almaya devam eden ve zirvenin oldukça gerisinde kalan bordo mavili camianın 2010 – 2011 sezonunu akıllarından çıkarmadığı ve bunla yatıp bunla kalktığı müddetçe yaşadıkları bu kaoslar kaçınılmaz olacaktır.Çok açıktır ki , Trabzonspor yönetimi başarısızdır , ve bu başarısızlığını örtbas etme çabaları içinde birbirini takip eden yanlışlara imza atmakta bu da camiaya ve takımına yürekten bağlı Trabzon halkına ciddi zararlar vermektedir.Sağduyu sahibi Trabzon halkının artık bazı yanlışlara dur demesinin kendi yararlarına olduğuna inanıyorum

Ve son olarak ;  Türkiye Cumhuriyeti ‘ nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ ün aramızdan ayrılışının 77 nci yıldönümünde kendisini sevgi saygı ve rahmet ile anıyorum.



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder