2 Ocak 2016 Cumartesi

EN AZ GOLÜ KENDİ KALESİNDE GÖREN TAKIM…’’ FENERBAHÇE ‘’ …

Oynadığı 17 maçta ,12 Galibiyet , 4 Beraberlik ve 1 Mağlubiyet alan , 27 Gol atarak sadece 13 golü kalesinde gören ve 40 puan ile ligin ilk yarısını lider Beşiktaş ‘ ın 1 puan gerisinde 2 nci olarak kapatan bir takım. Evet , bu Fenerbahçe ‘ nin Hasan Doğan Sezonu Spor Toto Süper Lig ‘ deki ilk yarı karnesi.


Oynanan 17 maç sonrası ilk yarı istatistiklerine bakıldığında Fenerbahçe kendi sahasında aldığı 7 galibiyet ile ev sahibi statüsünde en başarılı takım. Bunun ötesinde tüm istatistikler içerisinde bana göre en önemlisi olan bir unsur , ‘’ En Az Golü Kalesinde Göre Takım ‘’ Fenerbahçe burada da  rakipleri arasından sıyrılarak ilk sıraya yerleşti.


O sezon başı ile birlikte sistemini eleştirdiğimiz Portekizli Teknik Adam Vitor Pereira öyle bir haklı çıktı ki , Fenerbahçe ‘ nin sıralamadaki yerindeki en kilit unsur bu defansif anlayışı oldu.Geçen sezonlara göre ofansif yönünden ziyade defansif anlayışın ön plana çıktığı bu tarz  , kim zaman seyirciyi sıkıp futbol otoritelerinin eleştirilerinin odağı olsa da , sisteminden bir an olsun bile ödün vermedi Portekiz’li Teknik Adam.


Başta Louis Nani ve Robin Van Persie olmak üzere sezona gümbür gümbür transferler ile giren Fenerbahçe zaman ilerledikçe ve takımında birbirine alışması ile birlikte dikkat çeken bir ekip haline geldi.Her ne kadar Robin Van Persie çoğu maçta beklentilerin uzağında kalsa da Louis Nani ve Jose Fernandao ile birlikte takımın skor yükünü çeken üçlü arasında yer aldı.


Louis Nani , Jose Fernandao ve Robin Van Persie üçlüsü toplamda atılan 24 golün 18 ‘ ine imza atarken yüzde 66,6 ‘ lık bir katkıyı da yapmış oldular.Kalan 6 golde ise  Alper Potuk , Joseph De Souza ,  Diego Ribas , Hasan Ali Kaldırım , Simon Kjaer ve takımdan ayrılan Moussa Sow ‘ un imzaları var. Diego Ribas ‘ ın ilk yarıdaki tek golünü de Galatasaray ‘ a karşı kaydettiğini de ekleyelim.Yine illk yarının son maçında Medicana Sivasspor karşısında skor 1-1 iken galibiyete imza atan Simon Kjaer ‘ de bence sezonun en başarılı stoperi oldu. Kjaer oynadığı her maçta gösterdiği performans ile büyürken , sadece 13 golün yenmesinde de en önemli unsurlardan biri olarak göze çarptı.


Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımının istatistiki verilerini devre arasına girildiği yaklaşık 3 haftalık bir periyot içinde yine buradan sizlerle paylaşıyor olacağım.Bilindiği üzere Süper Lig ‘ de ikinci yarı 16 -17-18 Ocak itibari ile başlıyor olacak.

Ve Basketbol ; Mücadelesine Lig ve Turkish Airlines Euroleague ‘ de doludizgin devam eden Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı hafta içi Turkish Airlines Euroleague ‘ de karşılaştığı Yunan Ekibi Panathinaikos ‘ u 82-75 yenerek TOP 16 maçlarına galibiyet ile başladı , Berlin‘de düzenlenecek olan Final Four öncesi son 2 istasyondan bir olan TOP 16 maçlarına böyle bir galibiyet ile başlamak ilerki maçlar içinde ciddi bir doping oldu.Ekpe UDOH‘un 16 sayı ile ilk sırada olduğu maçta Luigi Datome 15 Bogdan Bogdanovic, Jan Vesely ve Pero Antic 12‘şer sayı ile skora katkı yapmakta öne çıkan isimler oldular.Fenerbahçe TOP 16 2 nci hafta maçında 8 Ocak günü deplasmanda Kızılyıldız ile karşılaşacak.Grup maçlarında da Kızılyıldız ile aynı grupta yer alan Fenerbahçe daha önce oynadığı 2 maçı da kazanmıştı.


Bayan Basketbol takımı ise inişli çıkışı grafiği ile bu sezon dikkat çekiyor.FIBA  Kadınlar Avrupa Ligi A Gurubunda lider olan Fenerbahçe ise ligde son maçta AGÜ karşısında aldığı 70 – 68 ‘ lik mağlubiyet ile ligde 2 nci sırada yer alıyor.



Yeni Yılın bu ilk yazısının sonuna gelirken 2016 senesinin hepinize sağlık , mutluluk ve başarı getirmesini ve Tutkunuz olan Spor ile dolu dopdolu bir yıl olmasını temenni ediyorum.


e-mail : unalozer@gmail.com
https://twitter.com/ozerunal
https://www.facebook.com/bozerunal
https://instagram.com/ozerunal/

1 yorum:

  1. Kazandıran bahis tiyoları için >>> http://eniyiiddaasiteleri.net/gercek-bahsin-bir-numarasi-betboo/

    YanıtlaSil