26 Aralık 2015 Cumartesi

…EVET , SKORLAR '' 1-0 '' AMA FENERBAHÇE DOLUDİZGİN…

Süper Ligde sezonun ilk yarısı bu hafta sonu ve pazartesi günü oynanacak maçlar ile sona eriyor. Son haftaya Beşiktaş en yakın rakibi Fenerbahçe ‘ nin 1 puan önünde lider olarak girerken , Pazar günü Aykut Kocaman yönetimindeki Torku Konyaspor ‘ u konuk edecek , Fenerbahçe ise pazartesi günü yine kendi saha ve seyircisi önünde Medicana Sivasspor ile karşılaşarak ligin ilk yarısını tamamlamış olacak.


Bir sürpriz olmadığı takdirde Beşiktaş ‘ ın yine Fenerbahçe ‘ nin 1 puan önünde sezonun ilk yarısını lider kapatacağını düşünüyorum. Özellikle Osmanlıspor karşısında öylesine soğuk bir hava ve kötü bir zeminde son dakikalarda Sosa ‘ nın attığı gol ile maçı 3-2 kazanan Beşiktaş ‘ ın ligin ilk yarısını lider kapaması açısından önemli bir 3 puana imza attığı kanısındayım.
Fenerbahçe ise kendisine uzun yıllardır ters gelen Gençlerbirliği deplasmanından Jose Fernandao ‘ nun golü ile 1-0 galip gelerek şampiyonluk yarışında bence çok ama çok önemli bir 3 puanı kazanmış oldu. Neden , çok ama çok önemli  ? Fenerbahçe Şampiyonluk yarışının kritik haftalarına girildiği bir çok sezonda Ankara ‘ da dramatik anları çoğu kez Gençlerbirliği karşısında yaşamıştır.Hatta öyle bir maç vardır ki Ahmed Hassan ‘ ın son dakikalarda atığı gol ile maçı 1-1 ‘ e taşıyan Gençlerbirliği  , Fenerbahçe ‘ nin o sezon şampiyonluk ümitlerini Ankara ‘ da bırakmasına sebep olmuştu.Böylesine örnekleri çok olan bir deplasmandan Fenerbahçe ‘ nin henüz ligin ilk yarısı olsa da galibiyet ile dönmesini ciddi bir şekilde önemsiyorum.
 
Fenerbahçe bu sezonun ilk yarısına damgasını vuran ‘’ Önce Savunma ‘’ anlayışının pozitif sonuçlarını bir bir alıyor , Sarı Lacivertli ekip şu an itibari ile ligin en az gol yiyen ekibi , kazandığı maçlarda almış olduğu kısır skorlar her ne kadar eleştiriliyor olsa da bence takım adım adım hedefe doğru emin adımlar ile ilerliyor. Evet , skorlar çoğu kez 1-0 ama Fenerbahçe her ne olursa olsun doludizgin.
Hafta içi o  statüsünü ve oynanış şeklini çok eleştirdiğim Ziraat Türkiye Kupası maçında Antalyaspor karşısında alınan 4-2 ‘ lik skor da takımın gol yollarında ciddi bir potansiyelinin var olduğunu herkese gösterdi.Robin Van Persie attığı 2 gol ile kendini bulurken ,

Şener Özbayraklı ‘ nın 35 metreden attığı ve Dünya Spor Basınına bile damgasını vuran o muhteşem golü nefis ötesi idi. Yine , Luis Nani ‘ nin kendine has stili vuruşu ile attığı gol de maçın seyir zevkini üst seviyelere çıkardı.

Fenerbahçe , pazartesi günü oynayacağı Medicana Sivasspor maçı ile ligin ilk yarısını tamamlayacak , bu maçta Luis Nani ve Jose Fernandao sarı kart cezaları nedeni ile yer almayacak olsalar da takımın o artık rayına oturmuş defansif futbol anlayışı ile maçı kazanacağı düşüncesini taşıyorum. Devre arasında forvete bir takviye yapılmalı mı hususuna gelirsek bu konunun bende ki cevabı evet yapılmalı ama devre arası transferlerin takımlara ne denli yarar getirdiği de tartışılır.Fenerbahçe zamanında Nikola Anelka gibi bir yıldızı devre arasında transfer ettiğinde deyim yerinde ise yer yerinden oynamıştı.Şimdi böyle özellikle bir oyuncu bulabilirler mi ? açıkçası zor. UEFA Financial Fair Play çerçevesinde yönetim ve teknik heyet nasıl bir yol izleyecek bunu da ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz.
Ve Basketbol ; Fenerbahçe Perşembe günü  Turkish Airlines Euroleague ‘ de Final Four yolundaki grup maçlarında da rakibi olan Anadolu Efes karşısında lig ‘ de aldığı 93 – 84 ‘ lük mağlubiyetle liderliğe yükselme şansını bulamasa da özellikle oyunun belirtli periyotlarında rakibi karşısında sergilediği mücadeleyi alkışlamak gerek.Bunun ile  birlikte savunmanın kötü bir gününde olması ve Efes ‘ in etkili oyunu da maçın skoruna etki eden unsur oldu.
 
 

Şu var ki bu mağlubiyetin Fenerbahçe’ nin hedeflerine engel olmayacağına kesinlikle inanıyorum.Zeljko Obradovic ve oyuncular bu konuda sonsuz bir tecrübeye sahipler.Önümüzdeki hafta Çarşamba günü Turkish Airlines Euroleague ‘ de çok önemli bir Panathinaikos , maçı Fenerbahçe erkek basketbol takımını bekliyor.
 
 
Acısı ile tatlısı ile bir yıl daha geride kalıyor . önümüzdeki hafta yeni yılın karşılayacağız.2016 senesinin hepinize sağlık , mutluluk ,başarı getirmesi temennisi ile.
Yeni yılda da her cumartesi yine sizler birlikte içinde bolca Fenerbahçe ‘ nin olduğu , tutkumuz olan spor ‘ u konuşuyor olacağız .. 

 

3 yorum: