29 Mart 2014 Cumartesi

BURSASPOR


BATALLA'NIN GİDİŞİ BURSASPOR’UN DÜŞÜŞÜ





     Lige Hikmet Karaman’la başlanılacak gibi görünse de Şampiyon Başkan’ın (İbrahim Yazıcıoğlu) vefatından sonra değişen başkan ve yönetim kurulu Hikmet Hoca’yı yollamak için adeta fırsat kolluyordu. Yeni yönetim aradığı fırsatı -daha lig başlamadan-  takımın, Uefa Avrupa Ligi’nde Vojvodina’ya elenmesiyle buldu. Ve Hikmet hoca tabir yerindeyse kovuldu.
 
    Bursaspor, Süperlig’e hiçte yabancı sayılmayacak bir teknik adamla (Daum) başladı. Teknik kadro iyi bir seçenek gibi görünse de istenilen verime bir türlü ulaşılamadı. Birçok durumun bu kötü gidişe sebep olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin kafasında futbolu tamamen bitirmiş olan Colin Kazım ve Tuncay Şanlı gibi oyuncuların kadroda bulunması, geçen sezon müthiş performans sergileyen Pinto’nun bu yıl hiç umulmadık şekilde form düşüklüğü yaşaması Bursaspor’un düşüşündeki temel etkenler arasında sayılabilir. Ama bu düşüşe neden olan en önemli etken; Daum ile Batalla’nın sorun yaşamasıdır bence. Yıllardır Bursaspor’da sessiz sedasız, etliye sütlüye karışmadan sadece futbolunu icra eden Batalla’nın aniden böyle bir sorunla gündeme gelmesi herkes tarafından şaşkınlıkla karşılandı. İçerde neler olduğu bilinmez ama hem Batalla hem de Daum’un ipleri tamamen koparması olayların, göründüğünden daha derin olduğunu gösterir nitelikte. Yönetim ile taraftarların arasının bozuk olması da caba.

     Ligde ilk 3 dışındaki takımların tamamının kötü performans göstermesi, Bursaspor’u Avrupa yarışından koparmamış gibi gözükse de bu form düşüklüğünün devam etmesi halinde Avrupa Kupaları hayal olabilir.

     Daum’un da gönderilmesiyle lige yardımcı antrenörle devam etme kararı alan takım, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Galatasaray karşısında bayağı pozisyon bularak 2-2’lik avantajlı bir skorla evine döndü. Avrupa kupalarına gitmenin diğer basamağı olan Türkiye Kupası, ligde pek iyi performans sergileyemeyen Bursaspor için iyi bir fırsat olabilir.  

     Sonuç olarak; taraftarların, futbolcuların ve yönetimin birbirleriyle veya başka şeylerle uğraşmayı bırakıp ellerini taşın altına koymaları ve Bursaspor’u eski günlerine döndürmeye çalışmaları gerek.








https://twitter.com/AliMikadoo


https://www.facebook.com/ali.mikado.3


4 yorum:

  1. Hocam ağzınıza saglık yazılarınızın takipçisi olmamak elde degil.:) saygılar...

    YanıtlaSil
  2. Ben bursasporu urfaspora benzetiyorum yanlış transfer yanlış teknik direktör yanlış yönetim yüreğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. tespitler güzel

    YanıtlaSil