29 Mart 2014 Cumartesi

Aslan Yine Kazanamadı

Maç öncesi biraz Galatasaray’ın deplasman maçlarına bakma fırsatı buldum. Resmi maçlarda en son galibiyetini kupa da Tokatspor karşısında aldığını gördüm ve kafamdaki profil biraz daha ağırlaştı. Bir de bunun yanına  Mesut Bakkal faktörü de eklenince bu maçın kolay olmayacağını ben dahil bütün Galatasaray taraftarlarının aklına gelmiştir herhalde.

Konyaspor aslında ligde çok istikrarlı bir takım profili çizmiyor. Fakat kendi sahasında çok koşan ve ileri-geri dengesini çok iyi ayarladıklarını düşünüyorum. 1-0 kaybettikleri Gaziantepspor karşılaşmasında bile çok koşan bir topu ileri çok rahat taşıyan bir Konyaspor vardı.

Konyaspor maça beklendiği üzere oyunu kendi yarı sahasında kabullenerek ve topa baskı yaparak başladı. Galatasaray’ın yaptığı basit top kayıplarını Djalma ve Hleb gibi topu ileriye hızlı taşıyan oyuncular ile değerlendirip , skor bulmak istediler.Aslında maçın ilk yarısında bi kaç pozisyon buldular fakat ceza sahası içinde çoğalamadılar ve atakları sonuçsuz kaldı.

Galatasaray tarafında ise Mancini.futbol tabiri ile 3 adet standart orta saha ile başladı maça. Bu seçimin sebebi birazda mecburiyet tabi. Sağ kanatta Eboue’yi izledik bugün. Drogba ve Melo’nun olmaması etkiliydi bu tercihte.

Maça gelecek olursak ilk yarı boyunca üzerindeki yükü fazlaca hissetti Galatasaray. İlk yarı boyunca pozisyon üretmekte oldukça zorlandılar. Özellikle Yekta-Ceyhun ikilisi orta sahada Melo’nun takıma kattığı dinamizmi katamadılar ve ilk yarı pozisyonca fakir şekilde geçildi.

İkinci yarı Galatasaray baskısını arttırdı. Sneijder ve Burak ile pozisyonlar buldular fakat gol atamama hastalığı Galatasaray’ı bu günde 2 puandan etti. 2. Yarı bu kabul edilebilir oyunun hakkı bence galibiyet olmalıydı.Fakat o top çizgiyi geçmedi yine. Konyaspor kalecisi İtanje’ın da hakkını vermek lazım tabi ki. Gerçekten ligin üst düzey kalecilerinden ve Konyaspor’un topladığı 32 puanın en az 20 sinde doğrudan emeği var.

Galatasaray bir daha hangi deplasmanda kazanır bunu kestirmek gerçekten çok güç.Ama ilginç olan şudur ki ;Terim döneminde çok kaçırıp çok atan Galatasaray , Mancini döneminde çok kaçırıp atamayan Galatasaray var. Bunun sebebini motivasyona mı bağlamak lazım yoksa gün geçtikce oyuncular üzerinde ki  artan baskıya mı bilemiyorum.



Sonuç olarak Galatasaray deplasmanda aldığı beraberlik ile tekrar 2.lik koltuğuna oturdu.Belki de lig tarihinin en değerli ikincilik mücadelesi umarım keyif içinde geçer. 


Onur DEMİR

https://twitter.com/ExituS__Letalis

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder