9 Nisan 2014 Çarşamba

ANTALYASPOR..


BU KÖTÜ GİDİŞİN SORUMLUSU KİM?






     Lige; yeni başkan, yeni yönetim ve yeni teknik direktör ile başlayan Antalyaspor, hiç umulmadık bir tabloyla karşı karşıya.

     Beşiktaş’tan gönderilen Samet Aybaba’yı takımın başına getiren yeni yönetim, bırakın kümede kalmayı gerek sezon öncesi gerekse sezon ortasında yapılan transferler ve verilen demeçlerle Avrupa kupalarını hedefliyordu. Nedense  evdeki hesap çarşıya uymadı.

     Bu durumun ortaya çıkmasında bir sürü sebep sayılabilir. Sezon başından beri ligde kalmayı garantilemiş  gibi tavırlar sergileyip, gerçek hedefin Avrupa Kupaları olduğunu benimseyip, Ziraat Türkiye Kupası’na verilen önem, ligde bu durumda olmasının en büyük sebebidir. Takım; Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor gibi büyük takımların elenmesiyle daha da iştahlandı. Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Eskişehirspor’u deplasmanda 1-0 yenen Antalyaspor belki 2. Maç sonrasında Finale kalmış olacak ama ligde kalıp kalmayacağı tam bir muamma.




     28 hafta sonunda sadece 5 galibiyeti bulunan takım 16. sırada ve küme düşmeye en yakın 3 adaydan biri durumunda. Ev sahipliği yaptığı 13 karşılaşmanın sadece ikisinden galibiyetle ayrılmış olması bazı gerçekleri de su yüzüne çıkarıyor.

     Yönetim ve teknik heyet ne düşündü bilinmez ama büyük takımların elinden çıkardığı oyuncular ile kadro oluşturup her şeyin iyi gideceğini düşünenler yanılmış gibi görünüyor. İyi bir taktisyen ve otoriter bir hoca olmayınca işler iyi gitmeyebiliyor.

     Geçen yıl son derece iyi bir sıralamayla ligi bitiren Antalyaspor, takıma büyük katkılar yapan Aissati ve Ömer Şişmanoğlu’ndan iyi bir kar elde ederek yollarını ayırmıştı. Belki de takımın maestrosu Aissati’nin yeri doldurulamayınca bütün bu sıkıntılar ortaya çıktı. Tabi burada geçen yıl takımın başında olan Mehmet Hoca’nın pozitif futbol anlayışını da unutmamak lazım. Bu yıl bu özelliğini Gençlerbirliği ile sahaya yansıtıyor zaten.


     Son 6 haftaya girilirken  küme düşmeye en yakın 3 takımdan birisi olan Akdeniz Ekibi yeni teknik direktör Fuat Çapa ile lige tutunabilecek mi hep birlikte göreceğiz.






https://www.facebook.com/ali.mikado.3


https://twitter.com/AliMikadoo


2 yorum:

  1. hocam yazılarınızın müptelası olduk :) agzınıza saglık.

    YanıtlaSil
  2. hocam büyük takımlarla ilgili yazılarınızı da bekliyoruz :)

    YanıtlaSil