14 Kasım 2015 Cumartesi

TERÖRÜN O ÇİRKİN YÜZÜ İÇİNDE SPOR KONUŞABİLMEK , YAZABİLMEK

 

 

Terörün an be an o çirkin yüzünü gösterdiği ve son olarak dün akşam Paris ‘ te Parc De France ‘ da Fransa – Almanya maçının oynandığı sırada arka arkaya gelen saldırılar ve sayısının artabileceği 160 insanın hayatını kaybetmesi dünya gündemini bir anda buraya odakladı.

Yaklasık 10 ay önce Charlie Hebdo binasına yapılan saldırıdan sonra bu kez farklı noktalara yapılan saldırılar  , terör ögütü IŞİD tehlikesinin nasıl yayıldığını ortaya koyuyor. Dünya da nerdeyse her terör saldırılarında IŞİD imzası mevcut.

Dün Akşam oynanan Fransa – Almanya maçını izleyenlerin asıl hedef olduğu bir gerçek , teröristler burada güvenlik engeline takılmasalar , çok çok daha vahim sonuçlarla karşılaşıyor olacaktık.

Gündemin bir anda değiştiği ortamda spora göz atacak olursak Avrupa Şampiyonasına katılacak son  takımları belirleyecek Play – Off maçları ve Türkiye dahil diğer takımlarında hazırlık maçlarının olduğu bir haftadayız.Dün akşam Katar ‘ ı deplasmanda 2-1 yenen Türk Milli Takımı 17 Kasım Salı günü İstanbul ' da Yunanistan ile karşılaşacak.

Milli Maçlar nedeni ile lige ara verildiği ortamda Fenerbahça camiası için ana gündem Turkish Airlines Euroleague oldu ,5.hafta karşılaşmasında  dün akşam kendi sahasında Rus temsilcisi Khimki Moskova ile karşılaşan basketbol takımı atletik ve güçlü oyuncularda kurulu rakibi karşısında başabaş ve heyecan dolu bir mücadeleden sonra 88-83  galip gelmesini başardı . Oynanan 5 maç sonunda 4 galibiyeti olan Fenerbahçe gurubunda liderliğe yükseldi. Sarı-lacivertlilerde Luigi Datome ile Khimki'de Shved 19 sayıyla maçın en skorerleri oldu. Fenerbahçe'de Boby Dixon 16, Jan Vesely 15 ve Kostas Sloukas 14 sayı ile takımda galibiyetin mimarı oldular.
Obradoviç ‘ li Fenerbahçe ‘ nin savunma gücünü çok daha yukarılara çıkardığı takdirde 2 nci kez Final Four ‘ a katılacağına ve bu sefer Final Four ‘ da çok daha önemli bir başarıya imza atacağına yürekten inananlardanım.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder