31 Ekim 2015 Cumartesi

'' ZELJKO OBRADOVIC ile Yine Yeniden Final Four Yolu ''


Yarın yapılacak erken genel seçimler nedeni ile  Çarşamba gününden beri oynanan lig maçlarının 10 ncu haftası dün akşam oynanan ve 3 – 3 ‘ lük beraberlikle sonuçlanan Kasımpaşa – Beşiktaş maçı ile  birlikte tamamlanmış oldu.

10 ncu haftaya ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray ‘ ın 4 puan önünde giren Beşiktaş aldığı bu beraberlikle rakipleri ile arasındaki puan farkı 2 ‘ ye inmiş oldu.

Ve Fenerbahçe ;  yaz sezonunda göz kamaştırıcı transferleri ile ortalığı toz duman eden , Sarı Lacivertli Ekip oynadığı oyun ve özellikle aldığı kısır skorlar ile yine eleştirilerin odağı olmaya devam ediyor. Osmanlıspor karşısında da 3 puana Alper Potuk ‘ un golü ile ulaşan Fenerbahçe ‘ nin maçta sergilediği oyunun yine beni memnun etmediğini açıkça söyleyebilirim. Fenerbahçe aldığı galibiyet ile Beşiktaş ile arasındaki puan farkını 2 ‘ ye indirmiş olsa da mevcut oyun şekli ve sergilediği performans ile ligin ilk yarısı sonunda puan cetvelinde nerede yer alacak hep birlikte göreceğiz.Takımın şu an için umut vermediği konusunda sanırım herkes  aynı noktadadır.

Fenerbahçe  önce hafta içinde UEFA Avrupa Liginde Perşembe günü deplasmanda Ajax ile ardindan da ligin 11 nci haftasında 8 Kasım Pazar günü  kendi sahasında Aykut Kocaman ‘ lı Torku Konyaspor ile karşılaşacak , rakipleri Beşiktaş ‘ ın Bursa , Galatasaray ‘ ın ise Çaykur Rizespor ile deplasmanlarda karşılaşacağı haftada Konyaspor maçı oldukça önem taşıyacak.

Ve Basketbol ;  Lig maçında  kendi sahasında Torku Konyaspor ‘ a karşı sürpriz bir yenilgi alan Fenerbahçe  , Turkish Airlines Euroleague ‘ de geçen sezonun şampiyonu Real Madrid ‘ i  11 sayı farkla 77-66 yenerek istediğinde neler yapabileceğini bir kez daha spor kamuoyuna göstermiş oldu.Özellikle pota altında NBA ‘ den bu sezon gelen Ekpe UDOH  ve Jan Vesely ‘ nin etkili oyunları , Kostas Sloukas , Nikola Kalinic, Boby Dixon  ,  Bogdan Bogdanovic , Pero Antic  ve Barış Hersek ‘ in gerek oyun gerekse skordaki katkıları ile çok önemli bir galibiyet aldı.

Kurt hoca Zeljko OBRADOVIC ‘ in o hic bitmeyen disiplini , hırs ve inancının son şampiyon karşısında alınan galibiyette en büyük etken olduğu tartışmasız bir gerçek.
OBRADOVIC  ‘ li Fenerbahçe ‘ nin bu oyun tarzını sürdürdüğü sürece Final Four yolunun  sonuna dek açık olduğuna yürekten inanıyorum.

 


 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder