28 Eylül 2015 Pazartesi

TRABZONSPOR`A ''OSMANLI'' ŞAMARI..!

           
Geçen hafta Galatasaray karşısında iyi oyuna ve yakalanan pozisyonlara rağmen mağlup olan ancak taraftarlarından oynadığı futbol ile alkış alan Trabzonspor bu sefer taraftarlarına tam anlamıyla bir hayal kırıklığı yaşattı.Trabzonsporla ilgili maça dair söylenecek çok fazla söz yok aslında.Maç boyunca tek bir tane pozisyon olunca konuşulacak çok da fazla bir şey olmuyor.Hele ki rakip takım 45 dakika boyunca 1 kişi eksik oynamışken (!).
Yusuf`un bu kadar kötü oynarken 90 dakika boyunca sahada kalması gerçekten akıllara zarar.Yusufa gelen her top ölmüş bir şeklide rakibe gidiyor.Ya sahada tek başına bir şeyler yapmaya çalışan Ekici`nin oyundan alınmasına ne denmeli,bilmiyorum ! Şota bunu ciddi anlamda sorgulaması gerek.Geçen senenin devre arasında alınan Uğur Demirok`a hiç şans tanınmayıp gidip elinde o kadar yavaş stoper varken bir de Douglas`ı almak tam anlamıyla bir intihardır.Çünkü savunmada Mustafa gibi ağır ve tek hamlelik oyuncu varken aynı özelliklerde bir stoper daha koyarsan yanına Osmanlı maçındaki gibi 20 dakikada 3 net pozisyon görürsün kalende.
Son haftalar da göklere çıkarılan Mbia ve Cavanda`ya da ayrı bir parantez açmak gerekiyor .Mbia son 3 haftadır adeta yoklara oynuyor.Yaptığı gereksiz çalımları yetmezmiş gibi bir de kaptırdığı toplar sonrası yavaş kalması rakibin pozisyon bulmasına neden oluyor.Ya da bu maçta ki gibi tehlikeli yerlerde faul yaparak rakibe al da at denilecek pozisyonlar veriyor. Mbia acilen kendini toplarlamalı aksi halde kenarda geçen senenin en faydalı oyuncusu ve görevini sonuna kadar yapan Medjani bekliyor.Son haftalarda adeta göklere çıkarılan ve lakaplar takılan Cavanda ise son haftalardaki laubali oyunuyla dikkatleri üzerine çekti.Ancak maç esnasında gördüm ki Trabzonsporlu oyuncular hala Galatasaray mağlubiyetinin etkisinden çıkamamışlar.Ama Osmanlısporunda hakkını vermek gerekiyor.Trabzonspora hiç alan bırakmadan disiplinli bir şekilde sanki Trabzonspor 10 kişi oynuyor gibi maçtan kopmadan oynadılar.
Buradan taraftarlara da seslenmek istiyorum . Hala hiçbir şey bitmiş değil.Haftaya Konya maçında Avni Aker`i Galatasaray maçındaki gibi tıka basa doldurmaları gerek.''O senenin,bu sene '' olduğuna oyuncularıda inandırmaları lazım.Aksi halde bu sene de heba olur.

SAYGILARIMLA...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder