29 Eylül 2015 Salı

HAFTAYA BAKIŞ

WTA'de geçen haftanın tekler şampiyonları Tokyo'da Agnieszka Radwanska, Guangzhou'da Jelena Jankovic ve Seoul'da Irına Camelia Begu oldu. ATP World Tour'da ise teklerde St. Petersburg'u Milos Raonic, Metz'i Tsonga şampiyon olarak tamamladılar.
Radwanska Tokyo'da şampiyon olurken hiç set kaybetmedi ve gerçekten çok sağlam maçlar oynadı. Fiziksel olarak  rakiplerinden çok daha iyi göründüğü haftada polonyalı kariyerinin 15. tekler şampiyonluğunu kazandı ve sıralamada yeniden ilk 10'a yükseldi. Finaldeki rakibi Belinda Bencic de sezonun ikinci yarısındaki yükselişini sürdürmüş oldu.


Guangzhou şampiyonu Jankovic ise turnuva genelinde finaldeki skorun(6-2 6-0) gösterdiği kadar rahat değildi. Yarı finalde Wickmayer'e karşı maç puanları kurtaran Jelena, maç boyunca kolundan sıkıntı yaşadı. Finalde kariyerinin ilk WTA finalini oynayan ve çeyrek finalde turnuvanın 1 numarası Halep'i mağlup eden Allertova karşısında rahat bir maç çıkartan sırp raket iki yıl sonra bir WTA şampiyonluğu kazanırken toplam sayıyı 14'e çıkardı. Seoul'de  Begu, finale elemelerden gelip ilk WTA  çeyrek,yarı final ve finalini oynayan Belarus'lu Sasnovich'i geçerken zorlanmadı. 1 numara olarak katıldığı turnuvayı şampiyon tamamlayan Begu, 2. WTA kupasını kazandı ve sıralamada kariyer yükseği yaparak 26. lığa oturdu.
 Raonic St. Petersburg'da finale giden yolda set kaybetmezken, bu yıl yaşadığı sakatlıktan sonra çok moral verici bir şampiyonluk kazanmış oldu. Kariyerinin 7. şampiyonluğunu ATP'nin istikrarlı tenisçilerinden Joao Sousa'yı 3 sette geçerek kazanan Kanada'lı hafta boyunca en büyük silahı olan servisini çoğu zaman olduğu gibi yine iyi kullandı. Metz'de ise 2013 finalinin tekrarında Fransızların kapışmasında sevinen bu kez Tsonga oldu. Zorlandığı turnuvayı şampiyonlukla noktalamayı başaran Tsonga finalde Simon'u 3 sette geçti, 12. tekler zaferini kazandı ve sıralamada 1 basamak yükselerek 16. lığa oturdu. Az da olsa sezon sonu şampiyonasına katılma şansı devam ediyor.

Bu haftaki turnuvalara bakacak olursak WTA'de sezonun en büyük turnuvalarından biri Wuhan'da  yapılıyor. Serena dışında İlk 20'den bütün tenisçilerin katıldığı premier seviyedeki turnuvada gözler Wimbledon'dan sonra ilk maçını oynayan Sharapova'da idi. 2. turda Barbora Strycova ile karşılaşan Maria, karşılıklı kazanılan tiebreak'lerden sonra 3. sette durum 2-1 iken bilek sakatlığı sebebiyle maçtan çekildi.Maçtan sonra Singapur'daki sezon sonu şampiyonasına ve Fed Cup maçlarına en hazır şekilde gitmek istediğini belirtti. İnternational seviyedeki Taşkent'te ise daha düşük profilli tenisçileri görüyoruz. Annika Beck'in 1 numaralı seribaşı olduğu turnuvada ilk tur maçları devam ediyor.
ATP  World Tour'da  ise Kuala Lumpur ve Shenzen'de 250'lik turnuvalar var. Shenzen kadrosunda Cilic ve Berdych göze çarparken Kuala Lumpur'da Ferrer,Dimitrov,Karlovic ve Feli Lopez mücadele edecek.
 Bu arada ITF(International Tennis Federation),  2016 yılından itibaren Davis Cup'taki maçların 5. setlerinde tiebreak oynanacağını açıkladı. Bu uygulama slam turnuvalarında yalnızca Amerika Açık'ta yapılıyordu. Alman tenisçi Tommy Haas ise uygulamanın diğer slam turnuvalarına da entegre edilmesi gerektiğini söylemiş. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder