26 Eylül 2015 Cumartesi

… NAMAĞLUP LİDER FENERBAHÇE …



Şampiyonluk mücadelesinde ezeli rakipleri  Beşiktaş’ın 3 Galatasaray ‘ ın ise 5 puan önünde bulunan Fenerbahçe  Ligde 5 nci haftayı da namağlup ve 13 puan ile lider olarak bitirdi. Sarı Lacivertli Ekip oynadığı maçta rakip fileleri 8 kez havalandırırken kalesinde ise 3 gol gördü.

Yıldızlar Topluluğu Fenerbahçe ‘ nin Avrupa Kupaları dahil olmak üzere bugüne değin oynadığı maçlar sonunda spor kamuoyunda oluşan genel kanı , takımın özellikle gol pozisyonlarında üretkenlikten uzak olduğu yönünde , bu görüşe şahsen bende iştirak ediyorum.

Kadro zenginliği ve oyuncu kalitelerine bakıldığında Fenerbahçe bu sene beklentilerin maksimum düzeyde olduğu bir  takım , doğal olarak da herkes  bu Fenerbahçe ‘ den çok daha pozitif futbol bekliyor ve sergilenen futbol ve karşılığından alınan kısır skorlar insanları memnun etmiyor.

Tabi bunlar dile getirilirken Boğazın diğer  yakasındaki ezeli rakiplerinin de mevcut durumlarını göz ardı etmemek gerekiyor. Evet Fenerbahçe eleştiriliyor , kısmen kötü futbol oynuyor deniyor ama Galatasaray ve Beşiktaş ‘ ın da neler yaptığı , ne durumda oldukları Fenerbahçe kadar medyada ön plana çıkmıyor , yada çıkartılmıyor. Basit bir örnek , Bursaspor maçının ikinci yarısında oyuna giriş esnasında Robin Van Persie ile Teknik Direktör Vitor Perreia  arasında yaşanan kısa süreli tartışma , ülkemiz spor medyasının gündemine öyle bir oturmuş halde ki , ikili arasında cereyan eden bu husus  Devlet Kanalı olan TRT ‘ nin bile spor programlarında haber değeri görüyor. Tabi ‘’ TRT ‘ nin bile ‘’ derken , Devletin yayın kuruluşunun siyaset alanında olduğu gibi Spor ‘ da da ne kadar bir yayın anlayışı içinde olduğu , sözde tarafsız olması gerekirken kimlere nasıl  , ne şekilde hizmet ettiğini de unutmamamız gerekir.


Fenerbahçe ‘ nin Süper Ligde oynadığı maçlara bakıldığında tartışmasız bir isim ön plana çıkmaya başladı. ..'' Luis Nani ''.. Oynadığı  futbol , yaptığı asistler ve attığı goller ile Portekizli yıldız oyuncu ne denli isabetli bir transfer olduğunu her geçen gün daha da artan bir ivme ile taraflı tarafsız herkese gösteriyor. Bursaspor maçında dikkatini çekmek istediğim diğer bir isimde Liverpool ‘ dan kiralık olarak gelen Lazar Markoviç.Özellikle futbolu dikine oynayan stili ve driplingleri ile Markoviç  için      ‘’ Rüzgarın Oğlu ‘’ demek  sanırım yanlış bir nitelendirme olmayacaktır. Önümüzdeki haftalar da Markoviç  isminden daha fazla söz ettirecek ve Liverpool ‘ un bu ismi bonservisi ile birlikte vermemesindeki  haklılığını çok daha iyi anlıyor olacağız.

 

 

Ve , Robin Van Persie  ; 2 - 1 kazanılan Bursaspor maçı sonrası  ’ Dürüst olmam gerekirse yedek kalmaktan çok da memnun kalmadım. Çünkü kendimi iyi hissediyordum. Fiziksel anlamda da iyi olduğumu düşünüyorum. 90 dakika oynayabileceğimi düşünüyorum. Ama buna cevap vermem için tek bir yol var. O da bu akşam yaptığımı sürekli yapıp takıma katkı sağlamak ‘’  şeklinde açıklama yapan Hollandalı Yıldızın Bursaspor karşılaşmasına yedek olarak çıkmasını ve buna içerlemesini  çok iyi anlıyor olmamız gerek.Özellikle Yıldız Futbolcuların fazla olduğu bir takımda süreci  yönetmenin ne denli  zor olduğuna dair Dünya Futbolundaki örnekler göz önüne alınır ise bu süreçte Teknik Direktör Vitor Perreia  ‘ ya önemli işler düşüyor.


 

Bursaspor maçında akıllarda kalan bir hususta , Hasan Ali Kaldırım ‘ ın Robin Van Persie ‘ ye yaptığı asist. Bursapor ‘ lu Sercan Yıldırım ‘ ın pozisyonda , kayması ve  ‘’ kayarak  nerelere gittiğine ‘’ dair sosyal medyada sayısız esprilerin yapılması  Hasan Ali  Kaldırım ‘ ı bir anda ülke spor gündeminde üst noktalara getirdi. Hasan Ali ‘ nin  attığı o nefis çalım ve gol pası ligin 5 nci haftasına damgasını vuran hareketlerden biri olarak kayıtlara geçti.


Fenerbahçe ligin 6 ncı haftasında  Pazar günü  İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadında ( benim deyişimle Dağ Başında ) Beşiktaş ile karşılaşacak.Bayram tatilinin son günündeki bu maçta Fenerbahçe kazanır ise ezeli rakibini bir anda 6 puan geride bırakacak , Yenilgi halinde ise puanlar eşitlenecek , Beşiktaş ‘ ın Ankara Deplasmanında Gençlerbirliği karşısında 2 puan bıraktığı da dikkate alınırsa seyir zevki ve heyecanı yüksek bir derby Pazar akşamı bizleri bekliyor olacak. Maça dair düşüncelerimi de bir sonraki hafta sizle paylaşıyor olacağım.


Herkese Neşe ve  Huzur Dolu Nice Bayramlar Temennisi ile ….

e-mail : unalozer@gmail.com
https://twitter.com/ozerunal
https://www.facebook.com/bozerunal
https://instagram.com/ozerunal/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder