25 Eylül 2015 Cuma

DERBİYİ 17'DEN VURMAK

          Sezona gösterişli transferler ile başlayan Fenerbahçe ve her yıl olduğu gibi sezon başındaki oyunu ile taraftarın iştahını kabartan Beşiktaş pazar günü karşı karşıya gelecek. Derbilerin içinde Galatasaray - Fenerbahçe maçlarının yeri ayrı olsa da bu sezon beklentiyi yükselten iki takım bizlere çok keyifli maçlar izletecek gibi görünüyor. Hucum silahlarının ön planda olduğu iki takımın maçı, yavaş yavaş oturan oyuncu yapıları  ile kısır geçen derbilerin aksine bol gollü geçmeye aday.
          İki takım teknik direktörlerinin sahaya hangi onbir oyuncuyu süreceğini maç saatine kadar kara kara düşünecekleri ve bu kararları ile maç sonu yüzleşecekleri kaçınılmaz bir son. Kulübede bekleyen oyuncuların bile büyük tartışmalara sebep olduğu Fernerbahçe'de Vitor Pereira'nın Van Persie ile yaşadığı diyalog hala akıllarda. Moussa Sow'un yüksek bir bonservis ile satılması sonrası, gösterişli kadrosunda sadece iki forvet oyuncusu kalmasından ötürü eleştirilen Fenerbahçe'nin, hangi forveti sahaya süreceği konusunda zorlanması ise gerçekten şaşırtıcı. Lazar Markoviç transferi sonrasında hucum hattında işlerin karışması, Gökhan Gönül'ün iyileşmesi, Hasan Ali Kaldırım'ın her daim hazır olması, Diego'nun düzelmesi, Volkan Şen ve Ozan Tufan'a yer arayışı gibi konular bir teknik adamın en çok isteyebileceği sorunlardan olsa da dengelerin hassas olduğu ve V.Pereira'nın işinin hiç kolay olmadığı bir gerçek.
          Beşiktaş tarafına baktığımızda ise hemen hemen aynı sıkıntıların söz konusu olduğunu görebiliriz. Yine zengin bir hücum hattı, form tutmaya başlayan oyuncular, yedek bekletmesi zor bir Mario Gomez ismi ve Q7 markası. Savunma kısmına baktığımızda ise Şenol Güneş'in elindeki çok sayıdaki sol beke rağmen istediği verimi alamamasına rağmen, sağ bekte istikrarlı bir performans gösteren Andreas Beck ile mutlu olduğunu söyleyebiliriz. İki kanat beklerinden de hücum katkısının artması yönünde beklenti olsada, önlerinde oynayan savunma yönü zayıf, kanattan çok forvet yönü ağır basan oyuncuları düşününce bu durumu hoş görmek gerek.
          Derbi maçında, Portekizli oyuncuların maça direkt etkide bulunabileceği bir ortamın oluşması çok muhtemel görünüyor. Portekizli Hoca V.Pereira'nın hucum hattında kime görev vereceği, Şenol Güneş'in çift santrafor ile mi sahaya çıkacağı yada hangi oyuncuyu yedek soyunduracağı kararları iki taraf için de  maçın sonucu ne olursa olsun çok konuşulacak. Orta sahayı ele geçiren takımın, maçta istediğini alacağını bu bağlamda iki takımın 17 numaralı oyuncularının ön plana çıkacağı kanaatindeyim. Son haftalarda sorumluluk alıp, takım liderliği çabası içinde gördüğümüz Luis Nani ve tabi ki böyle maçları es geçmeyip her daim olumlu veya olumsuz iz bırakan Ricardo Quaresma maçın kilit oyuncuları olarak göze çarpıyor.
          Bu güzel derbi maçının, bayram dolayısıyla beklenilenden daha az bir ilgi görecek olması Beşiktaş için gerçekten büyük bir handikap. Hakem kararları ile anılmayan , jeneriklik gollerin atıldığı, seyir zevki yüksek bir derbi izlenmesi dileğiyle...

          Haftanın ödüllü sorusu ?

          Arda Turan'ın alt yapıdan A takım kadrosuna alındığı sezon, Arjantin'den büyük umutlar ile takıma katılan ve hayal kırıklığı yaratan oyuncunun adı nedir ?


Doğru yanıtı kamer.conkarli@gmail.com adresine gönderen kişiler arasından yapılacak çekilişle bir takipçime Galatasaray-Gaziantep maç bilet yüklemesi yapılacaktır. Ayrıntılar için iletişime geçilecektir. Hepinize iyi bayramlar
          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder