18 Ağustos 2015 Salı

18.08.2015 İddaa Tahminleri

YENİ SEZONDA HEP BİRLİKTE KAZANALIM


          Yeni sezon, yeni umutlar, sevinçler, hayal kırıklıkları ve daha niceleri... Bunca şey olurken biz de "iddaa"lı bir şekilde sezona hazırlanıyoruz. Her hafta yayınlanan iddaa bültenlerinden özenle seçip inceleyeceğim maçları burada sizlerle paylaşacağım. İstatistiki verilerden, son dakika haberlerden, düşen veya yükselen oranlardan, kim cezalı kim değile kadar... Kısaca A'dan Z'ye ince eleyip sık dokuyarak yorumlarımı sizlere aktaracağım. 

          Öncelikle biraz kendimden bahsedeyim. Ben Dinç Küçükler. Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı'ndan bu sene mezun oldum. Küçüklükten beri hem sporun içindeyim hem de iddaanın. Futbol ve basketbol benim iki yavrum. Onlar olmadan ben de olmuyorum. TRT Spor'da yaptığım stajla birlikte muhabirlik alanında çok güzel deneyimler yaşadım. Sporun en içine girdim. Çok güzel insanlarla tanıştım. Şimdi her şeyi harmanlayıp ortaya güzel birşeyler çıkarmanın zamanı geldi. Ne dersiniz artık başlayalım değil mi ?


450 Lazio - Bayer Leverkusen


Şampiyonlar Ligi Play-Off turu ilk maçında Lazio, Leverkusen'i ağırlayacak. Lazio bu seneye önemli kayıplarla başladı. Ciani, Ederson, Ledesma ve Mauri gibi önemli isimlerini kaybetti. Hazırlık maçlarında da oldukça kötü performanslar sergilediler. Gol atmakta sıkıntı çekiyorlar. Aksine kalelerinde kolay gol görüyorlar. Lazio en son Juventus'a, İtalya Süper Kupası'nda 2-0 mağlup oldular. Bu maçta yeni transferlerden Basta ilk 11'de maça başladı. Kishna ise 75'te oyuna dahil oldu fakat etkisiz kaldı. Bu maçta ise hem birinci kaleci Marchetti, hem  golcü Djordjevic hem de Radu forma giyemeyecek.

Leverkusen ise rakibine göre daha derli toplu bir halde. Geçen seneki kadro çok bozulmadı. Hazırlık maçlarında onlarda iyi bir performans ortaya koymadılar. Ancak Bundesliga'nın ilk haftasında Hoffenheim karşısında 1-0 geriye düşmelerine rağmen maçı çevirmeyi başardılar ve 2-1 kazandılar. O maçta yeni transfer Aranguiz forma şansı bulamadı. Önemli bir eksikleri yok bu maça gelirken.

Şöyle bir bakıldığında iki ekipten Leverkusen'i bir adım önde görüyorum ve bu deplasmandan beraberlik hatta galibiyetle dönebilirler diye düşünüyorum. 

ÇS  02   1.30    8/10
MS  2     2.30     5/10

453 Sporting Lisbon - CSKA Moskova

Sporting Lisbon bu sezona oldukça formda başladı. Önce Portekiz Süper Kupası'nı kazandılar, sonra ligin ilk haftasından Tonadel'i 2-1'le geçtiler. Jorge Jesus yönetimindeki takım oldukça istekli ve hırslı oynuyor. Sürekli ileriyi düşünen bir ekip olmuş Lisbon takımı. Tonadel maçında çok gol pozisyonu harcadılar. Bu sezona Joao Pereira, Aquilani, Bryan Ruiz ve Teofilo transferlerini yaparak girdiler. Bu isimler oldukça önemli isimler. Golcü Slimani de bu sezon Lisbon'a çok  şey katacak bundan eminim. 

CSKA Moskova ise bu sezona eski oyuncusu Doumbia'yı kiralayarak giriyor. Başka önemli bir hamle yapmadılar. Ancak Rusya Ligi'nde 5'te 5 yaparak zirveye oturdular. Ahmed Musa 4 gollük performansıyla takımın en etkili silahı konumunda.

İki takım da gol ayakları bakımından oldukça zenginler. Bu maçta taraf bahsi yerine KG Var seçeneği daha cazip.

KG Var   1.65    8/10

401 FC Astana- Apoel Nicosia

Kazakistan temsilcisi Astana, evinde Kıbrıs Rum Kesimi ekibi Apoel'i ağırlıyor. İki ekip de önceliğini her zaman savunmaya veriyor. Kontrollü oyun ve sonucunda olursa gol veya goller ilk tercih. Bu turda da aksini beklemek sürpriz olur. İlk yarıdan kontrollü başlayacağını düşündüğüm maç için en iyi tercih ilk yarı beraberlik olur.

İY 0   1.80  8/10

408 Ipswich - Burnley

Ipswich üst üste evindeki 3.maçına çıkacak. Daha önceki 2 maçtan da 2-1'le galip ayrıldılar. Bu iki maçın ortak noktası da ilk golü yemeleri ve daha sonra maçları çevirmeleri oldu. Gol yemeden kendilerine gelemiyorlar.

Burnley ise oynadığı 2 maçta da sahadan beraberlikle ayrıldı. Deplasmanda  Leeds ile 1-1, evinde Birmingham ile 2-2 berabere kaldılar.

İki takım da gol atıp yeme konusunda oldukça cüretkar. O yüzden KG Var seçeneği daha cazip.

KG Var 1.65  8/10

406 Derby County - Middlesbrough

Derby, sezona kısır bir giriş yaptı. İlk iki maçta da beraberlik elde ettiler. Kupada da Portsmouth'a 2-1 kaybedip elendiler. Tom Ince geçen sezon 10 gollük performansından uzak bir görüntüde.

Middlesbrough ise Karanka yönetimde iyi bir uyum yakaladılar ve başarılı bir görüntü veriyorlar.İlk hafta deplasmanda Preston North ile berabere kaldılar. Evlerindeki ilk mçata ise Bolton'ı rahat bir oyunla 3-0 gibi net skorla geçmeyi bildiler. Kupada ise Oldham'ı 3-1 geçtiler. Kadrolarını Stuani ve eski yıldızları Downing ile güçlendirdiler.

Bu maçtada Middlesbrough'nun yenilmeyeceği tarafındayım. Hatta galibiyete yakın taraflar. Risk almak istemeyen çifte şans olarak alabilir. Oran riskini denemek isteyenler ise deplasman galibiyetini denesinler.

ÇS  02  1.33  8/10
MS   2   2.40   5/10


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder