17 Ağustos 2015 Pazartesi

SÜPER LİG ATEŞİ BAŞLADI...

     Ayladır beklediğimiz futbol ateşi nihayet yeniden yandı.. 3 büyüklerin yanı sıra daha önceden şampiyonluk ipini göğüsleyen  Trabzonspor ve Bursaspor başta olmak üzere, diğer Anadolu kulüpleri de 2015-2016 futbol sezonunda çeşitli hedefler için savaşacak. 
     Biz de sezon boyunca Süper Lig ateşini sizler için mercek altına alacağız.. ilk yazıda adettendir diyerekten önce kendimi tanıtayım istedim.
Bendeniz Kemal KARATAY..Mersin'in Tarsus ilçesinde doğdum büyüdüm.  Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi 2015 mezunuyum.. 3 yıllık spor muhabirliği geçmişimle beraber iyi bir de futbol severim.. Bu sezonda, pazartesi ve perşembe günleri yazılarımla sizlerin karşısında olacağım.. Daha ilk yazımdan sizi sıkmayım ve konumuza başlayalım..
    Tabiki de ilk olarak 2015-2016 Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Futbol Sezonu'nun tüm takımlar için başarılı geçmesini ve Fair-Play çerçevesinde tamamlanmasını temenni ediyoruz. Ayrıca bugün 17 Ağustos. Depremde hayatını kaybedenleri anıyor ve bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. 
    Takımlarımız kadrolarını yeni sezon öncesi gerekli gördükleri şekilde kurdular ve hazırlıklarını tamamlayarak lige başladılar. Bu süre içerisinde benim de memleketimin takımı olan Mersin İdman Yurdu transfer yasağından dolayı transfer yapamadı ve bu sene işleri çok zor olacak. Herkesin de takdir edeceği üzere transfer sezonunun şampiyonu ise açık ara Fenerbahçe olmuştur. Taraflı tarafsız her futbolseveri heyecanlandıracak bir kadro oluşturdular, ki bence UEFA Avrupa Ligi'nde Atromitos engelini geçip çok daha ileri gidip başarılı olacaklar. Bunun da sinyalini açılış maçında Eskişehirspor karşısında gösterdiler. Özellikle geçen sezon Bursaspor'da gol krallığı yaşayan Fernandao'nun uyum sorunu yaşamaması büyük avantaj. Nani ve Van Persie'de kalitesini gösterirse, bir Galatasaray'lı olarak ben bu sezon ki en büyük şampiyonluk adayımın Fenerbahçe olduğunu açık yüreklilikle söyleyebilirim.
    3 kupalı 4 yıldızlı Galatasaray ise Sivasspor karşısında izlediğim kadarıyla henüz lige hazır değil. Özellikle savunmada yaşanan sıkıntıya bir de ileride Burak'sızlık eklenince ilk yarıda vasat hatta kötü bir Galatasaray izledik. Ancak ikinci yarıda teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun, Burak kararından vazgeçmesi takımı ateşlemiş olacak ki sarı-kırmızılılar 2-0 geriden 2-2'lik beraberliği kurtardı. Bu oyun Süper Lig'e belki yetebilir ama Şampiyonlar Ligi'nde başarı hedefleniyorsa takviye şart. ‘Melo’ takımda kaldı. Sneijder sözleşmesi uzatılmadığı için sanki huzursuz gibi. Geçen sezon takımı dipten alıp 4.yıldız apoletini takan Hamzaoğlu'nun işi bu sefer zor görünüyor. 
    Kara kartala gelecek olursak, Mersin İdman Yurdu karşısında oynanan futbol başta ben olmak üzere herkesi mutlu etmiştir. Oğuzhan, Olcay ve Cenk.. 3 Türk ve 3 harikulade performans, ve sezonun ilk hat-tricki.. Elbette ki küllerinden doğan bir Cenk Tosun.. Ancak yine de savunma arkasına atılan toplarda yaşanan sıkıntı Beşiktaş’ı ilerleyen haftalarda zora sokabilir benden söylemesi. Nitekim ligin ilk haftasının lideri olan bir Beşiktaş var karşımızda.
    Toparlayacak olursak 2015-2016 sezonu müthiş başladı. Büyüklerden sadece Galatasaray puan kaybederken, Trabzonspor sahasında, geçtiğimiz sezon attığı 69 golün 61’ini atan oyuncularını satan Bursaspor’u devirirken çok zorlandı.. Kasımpaşa, Gaziantep’i deplasmanda süpürdü. Toplama takım denilen Antalyaspor ise, Eto’o önderliğinde ilk haftayı kayıpsız geçti.


    Bu arada transfer dönemi de devam ediyor. İlk hafta istediği sonucu alamayan takımlar bir hışımla transfere sarılır mı bilmem ama bu ligin daha çok su götüreceği belli. O yüzden daha ilk haftadan hiçbir takımı acımasızca eleştirmeye gerek yok. Futbol güzeldir. İyi futbol daha güzeldir. Herkese iyi futbollu bol gollü bir sezon diliyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder