27 Aralık 2013 Cuma

Avengers


                   

            Bu haftaki yazımda avrupanin en formda takımı Manchester Cityi ele almak istiyorum.Zaten güçlü olan kadrolarini bu sene avrupanin en gözde yıldızlarıyla dahada güçlendirdiler ama Manchester Citynin bu kadarda üst seviye futbol oynamasının sebebi sizcede futbolcular mı ? Bence en büyük etken Cityi takım yapabilen benim avrupanin en iyi 5 hocasından gordugum Manuel Pellegrini.Hemen citynin futbol takımına oyun yapısına girmeden önce biraz citynin tarihi hakkında size bilgi vermek isterim.
         Manchester City futbol takımı 1880 yılında kurulan İngiliz futbol kulübüdür.Kulübün kurulduğundaki ilk adı St.Mark's (West Gorton) sonraki adı ise Ardwick Association Football Club olmuştur.Kulüp şu anki adını 1894'ten beri kullanmaktadır.Kulüp 2008 yılında Birleşik Arap Emirlikleri asıllı iş adamı Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan tarafından satın alınmıştır.

       Manchester City maclarini City of Manchesterda oynamaktadir suan ki adi Etihad stadyumu olan kapatistesi 47.726dir.Bir çok yıldızı takımında bulunduran Manchester Citynin Premier Ligde 3 şampiyonlugu bulunmaktadir.FA Cupi toplam 5 kere müzesine götüren Manchester City 2 kezde Lig kupasını almıstır.Community Shieldi 5 kere kazanan city bu basarılarini daha cok izlicekmişiz gibi geliyor.
   City bu sene takım olmakla birlikte kendilerinide inanmaya basladi 2 senedir Mancinin calısması altında 1 lig şampiyonlugu alan city 2 senede şampiyonlar liginde gruptan cıkamamıstı Manciniyi elestirmek istemem ama Pellegrini geldikten sonra city bir takım oldu ve neler yapabilceğinide gösterdi.Bugun avrupanın en formda takımlarindan liverpoolu 2-1 yenen city bence Barcelonanında gözünü korkutuyor. Arsenalı kendi evinde 6-3 yenen city bence hem ligde hemde kupa 1de bu sene avrupanin en iddali takımlarından.Yakından takip ederseniz bence siz karlı cıkarsınız.


                                                                               Sürç i lisan ettiysek affola
                                                                
https://twitter.com/hcandursun



       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder