28 Aralık 2013 Cumartesi

DEPLASMANDA GALİBİYETİ HATIRLADI

       
      
           Spor Toto Süper Lig'in  ilk yarısının son haftasında zirveyle arasındaki puan farkını azaltmak isteyen Galatasaray , ligin son sırasında bulunan Kayseri Erciyesspor'a konuk oldu. Ev sahibi Kayseri Erciyesspor ligdeki son 4 maçından puansız ayrılırken , geçtiğimiz haftalarda Fuat Çapa'nın yerine teknik direktörlük koltuğuna Hikmet Karaman getirilmişti.

         Kasımpaşa ve Beşiktaş'ın puan kaybı yaşamaları Galatasaray için bu maçın önemini daha da artırıyordu. Zirveye bir adım daha yaklaşmak isteyen Galatasaray'da  Mancini bu maça da değişik bir kadroyla çıkmayı tercih etti. Sarı kırmızılı taraftarların çok şeyler beklediği Bruma bu karşılaşmaya sağ çizgide başladı. Geçtiğimiz hafta oynanan Trabzonspor karşılaşmasında kritik hatalar yapan Gökhan Zan'ı yedek kulübesine çeken Mancini onun yerine Semih'in yanında Chedjou'yu tercih etti.

          Maçın 2.dakikasında Melo'nun yaptığı ortada topu iyi kontrol eden Sneijder'in uzak direğe vuruşunda top ağlarla buluştu. Galatasaray henüz 2.dakikada rakibi karşısında 1-0 üstünlüğü yakaladı. 13.dakikada bu sefer sahneye çıkan isim Burak Yılmaz'dı. Bruma'nın sağdan ortasında kafa vuruşunu yapan Burak Yılmaz farkı ikiye çıkardı. 

          33. dakikada Sneijder'in arka direğe ortasına Drogba gelişine sert vurdu top direği sıyırarak auta çıktı. 34.dakikada Muslera'nın uzun pasında savunma arkasına sarkan Melo yaptığı kafa vuruşuyla topu kalecinin üstünden ağlara gönderdi. İlk yarı Galatasaray'ın 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

         İkinci yarı ev sahibi ekibin vuruşuyla başladı. İkinci yarının henüz başında İbricic'in ceza sahası dışından nefis şutunu Muslera kornere çeldi. 54.dakikada Semih'ten seken topu takip eden Yasin Öztekin gelişine çok sert vurdu ve farkı ikiye indirdi. 3-1 .  65. dakikada Sabri'nin yerden ortasında üst üste 3 kez şutunu çeken Drogba kaleci Jorgacevic'e takıldı. Kayseri Erciyesspor ikinci yarının başlarında güçlü rakibi karşısında varlık göstermeye çalıştıysa da Galatasaray maçta kontrolü tekrar ele geçirdi. Kayseri Erciyesspor'da en skorer isim olarak  göze çarpan Vleminckx bu maçta vasattan öteye gidemedi ve 76. dakikada yerini Üstün Bilgi'ye bıraktı. 
         
        Kalan dakikalar karşılıklı cılız ataklar şeklinde geçerken Tolga Özkalfa maçın son düdüğünü çaldı . Galatasaray bu maçta aldığı 3 puanla ilk yarıyı galibiyetle kapattı ve Kasımpaşa'nın puan kaybettiği haftada galip gelerek ligde 2. sıraya yükseldi. Kayseri Erciyesspor ise 12 puanda kaldı.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder