1 Eylül 2015 Salı

NE YAPARSAN YAP TRANSFER YAP...




              Avrupa'da tüm futbol severlerin merakla beklediği transfer sezonu yine son saniye gelişmeleri ile büyük heyecanlara sahne oldu. Beklenmedik oyuncular büyük rakamlara yeni takımlarının yolunu tutarken büyük beklentileri de yanlarında götürdüler. Kimi taraftarlar takımlarının yaptıkları transferler ile mutlu olsada kimileri çoktan isyan bayrağını çekti. Sosyal medya aracılığı ile seslerini kolayca duyurabilen taraftarlar artık takım yönetimlerinin bile alacağı kararlara öncülük ediyor dersek pek de yanlış olmaz... Son günün son saniyelerinde Real Madrid ve Manchester United'ın transferi konusunda anlaştığı İspanyol Kaleci De Gea'nın evrak işlemlerinin yetişmemesi sonrası transferin askıya alınması ise geceye damga vurdu. Ülkemizde ise tam da bu gelişmelerin ardından basına yansıyan Galatasaray ve Grosskreutz transferinde de aynı durumun yaşanması transfer sürecinde pek mutlu olamayan takım taraftarlarını epeyce kızdırdı. Transferlerin nasıl sonuçlanacağı ise merak konusu...




              Hepimizin ağzına iyiden iyiye yerleşen "Endüstriyel Futbol" kelimesi takımlarımızı her geçen gün zorlamaya devam ediyor. Arap Sermayelerinin ve Rus Milyarderlerin işine içine girdiği büyük paraların döndüğü bir sektör halini aldı Futbol. Ülkemizde ise eskiden başkanların tekelinde olan, söz sahibi yöneticilerin hatta "Abi"lerin sesinin yükseldiği kulüpler şirketleşme yolunda büyük adımlar attı. Finansal Fair Play kuralları ise bu sezon takımlarımızın belini büktü. Fifa'da parasını tahsil edemeyen oyuncuların oluşturduğu dosyalarda ilk sırada ülkemizin olduğunu düşününce gelecekte de zorlamaya devam edecek gibi görünüyor. Sponsorluk anlaşmaları, stat gelirleri, forma ve taraftar ürün satışları, bilet satışları, alt yapı yatırımları, tesisleşme duymaya alıştığımız terimlerden sadece bazıları...




              Bu sezon ligimizden bonservis bedeli ödenerek yurtdışına transfer olan çok sayıda oyuncu yer aldı. Bazılarının gidişi sancılı olsa da bunların bir çoğu için kulüpler hatırı sayılır bonservis bedelleri ödedi. Sadece İstanbul takımlarımızın değil Anadolu kulüplerimizin de oyuncu ihraç ettiğini görmek , güzel yatırımlar yapıldığının göstergesiydi. Listeye girebilen Türk oyuncular ise Beşiktaş için tam bir bonus olan Atınç Nukan ve Manchester City'nin yatırım yaptığı Enes Ünal oldu.


             
              Yaz boyu çok hareketli geçen transfer döneminin ardından hiç bir kulüp ile anlaşamayan ve boşta kalan oyunculardan bazılarını sizlerle paylaşmak istedim. Ülkemizde bir dönem top koşturmuş oyuncularında yer aldığı listeye bakınca eminim hepiniz nasıl boşta kaldıklarına inanamadığınız isimler göreceksiniz.


              Bu listeye bakınca aktif futbol oynama süreleri kısıtlı, kötü bir sakatlık yaşama olasılıkları olan futbolcuların sözleşmeleri konusunda zaman zaman çok ısrarcı olmalarını ve çoğunlukla parayı tercih edecek seçimler yapmalarını hoş görmek gerek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder