5 Eylül 2015 Cumartesi

FENERBAHÇE TÜRKİYE ‘ DİR …


Türkiye Futbol Federasyonunun Yabancı Oyuncu Statüsünde değişikliğe giderek takımlara 28 kişilik takım kadrolarında 14, 18 kişilik maç kadrolarında ise tamamı ilk 11’de oynayabilecek şekilde 11 yabancı oyuncu bulundurma hakkını tanıması ile tüm takımların baş döndürür nitelikte ciddi bir transfer trafiği yaşadığı dönem 31 Ağustos Pazartesi saat 00:00 ‘ da son buldu.
Son ana , hatta son saniyeye kadar takımlar ağırlıklı olarak yabancı oyuncu transferleri yaparken , bu hususta Galatasaray SK ‘ nin , Borussia Dortmund ’dan kadrosuna katmak istediği Kevin Grosskreutz için , FIFA ‘ nın global düzeyde kullandığı Transfer Eşleştirme Sistemi’ne (TMS) gerekli belgeleri geçerli süre içinde yükleyememesi ve eksik imzalar nedeni ile FIFA ‘ nin yaptığı inceleme sonucu bu transfere Ocak ayına kadar izin vermemesi ile gelinen noktada taraftarların faturayı Dursun Özbek yönetimine kesmesi zaten transfer sezonunda gelenleri ve gidenleri ile eleştiri oklarına hedef olan Galatasaray Yönetim Kuruluna gösterilen tepkileri zirveye çıkardı.
Yaşanan bu skandal sonucunda özellikle Galatasaray ‘ ın en etkili taraftar grubu olan Ultraslan ‘ ın yönetimi yayınladığı sert bildiri ile  Dursun Özbek ve yönetimini istifaya davet etmesi , sosyal medyada çığ gibi büyüyen tepkiler ve transferde yaşanan bu skandalı Dünya Gündemine de oturması ile Galatasaray cephesinde yükselen alevlerin durulması şimdilik zor gibi görünüyor.
Galatasaray ‘ ın ezeli rakibi Fenerbahçe Cephesine bakıldığında ise Sarı Lacivertli Camia keyifli günler yaşamaya devam ediyor , Valencia ‘nin  Play Off ‘ ta Monaco’ yu saf dışı bırakarak Şampiyonlar Ligine kalması ile Sofiane Feghouli transferinde son anda engele takılan Fenerbahçe , Liverpool FC ‘ dan Sırp oyuncu Lazar Markoviç ‘ i kiralık olarak kadrosuna katarak fırtınalar estirdiği transferlere şimdilik !!!  ara verdi .
Ocak ayında başlayacak ara transfer dönemi ise Sportif Direktör Giuliano Terraneo yönetiminde Fenerbahçe açısından yine hareketli geçecek gibi görünüyor. Moussa Sow ‘ u Türkiye Transfer Rekorunu kırarak 16 Milyon Euro gibi müthiş bir rakamla Birleşik Arap Emirlikleri takımı Al Ahli ‘ ye satan Sarı Lacivertli klubün , forvet bölgesinde oluşan açığını Ocak Ayında doldurması bekleniyor , hatta 31 Ağustos akşamına kadar Brezilya ‘ nin yeni Neymar JR ‘ i olarak lanse edilen Gabriel Barbosa , Uruguay ‘ lı forvet Diego Forlan  ile diğer bir Brezilyalı , Erik Lima isimleri ortaya atılmış olsa da Fenerbahçe klubü bu futbolcular ile herhangi bir anlaşma yapılmadığını kendi resmi sitesinden duyurdu. Taraftarlar ise şimdiden ara transfer döneminde kimler gelecek ? bunun merakı içindeler.
Fenerbahçe Spor Klübü  diğer yandan ekonomisine ivme kazandıracak projelerine de olanca hızı ile devam ediyor , sloganı ’ FB Yandex İndir Dünya Yıldızlarını Getir ‘’  olan projede son açıklanan resmi rakam 522.374 olup bu ilgi, belirlenen hedefe kısa sürede ulaşılacağını gösteriyor. Öyle ki ,  bu inanılmaz ilgi , Yandex Genel Merkezinin bile  Türkiye CEO ‘ suna ‘’ Orada Neler Oluyor ‘’ sorusunu yöneltmesine sebep olmuş durumda.

Bu ay ortasında ilk önce Android ve sonrasında IOS işletim sistemine sahip mobil uygulamalarda da FB Yandex ‘ in faaliyete geçecek olması ile birlikte klübe ciddi bir gelir sağlayacak bu arama motorunu kullanan kişi sayının 1 milyonu bulacağı hatta geçeceği tahmin ediliyor. Başkan Aziz Yıldırım ‘ ın buradan elde edilecek gelirin sadece yıldız oyuncu transferlerinde kullanılacağını açıklamış olması da  projeye olan ilgiyi daha doğrusu iştahı olağanüstü şekilde arttırıyor. Çarşamba günü Kadıköy Bağdat Caddesinde Başkan , Yönetim ve Sporcu Kadrosunun katıldığı  tanıtım etkinliği de ilginin ne kadar büyük olduğu  , yönetimin bu projelere nedenli önem verdiğinin güzel bir göstergesi.

Fenerbahçe Spor Klübü  gerek sportif gerekse kendisine mali kaynak sağlayacak faaliyetlerine devam ederken , Siyasi kesimden klübe  ‘’ kışkırtma ‘’ niteliğindeki söylemler ise maalesef devam ediyor. Fenerbahçe ‘ yi ısrarla siyasi kaosun içine çekmeye çalışan bu iş bilmez ,fırsat kollayan kişilere en güzel cevabı ise Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ile Asbaşkanlardan Murat Özaydınlı , Antalyaspor maçı sonrası verdi. Bu kesimin ısrarla yaratmak istediği kaos elbette ki amacına ulaşamayacaktır. Camiayı özellikle siyasi belirsizliğin tavan yaptığı bu dönemde böyle kısır tartışmaların içine çekme çabaları yaklaşan erken seçim öncesinde bu kişiler  ve bağlı oldukları siyasi partiler için negatif ötesi sonuçlar doğuracaktır.


Unutulmasın ki ; Fenerbahçe Yaşadığı 3 Temmuz Sürecinde de görüldüğü üzere ne denli bir güce sahip olduğunu tüm kesime haykırmıştır. Açık olmak gerekirse , bu kesime tavsiyem, söylemlerinde dikkatli olmaları, camia aleyhine talihsiz yorumlar yapmamaları ve adımlarını doğru atmalarıdır.
Aksi halde Gücünü Atatürk İlke ve Devrimlerinden alan Sarı Lacivertli bu büyük camia sizleri asla ve asla affetmeyecek ve en sert cevabı demokratik bir hak olarak öncelikle sandık başında , sonrasında ise yasalara uygun bir şekilde her platformda verecektir.
Fenerbahçe Türkiye ‘ dir …

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder