15 Haziran 2014 Pazar

İTALYA-İNGİLTERE...




TECRÜBE KAZANDI...








Dünya kupası bayağı zevkli ve gollü maçlarla başladı, böyle devam etmesi dileğiyle. İngiltere-İtalya maçı da bu zevkli maçlardan birisi oldu hiç şüphesiz. Eski katı defans yapan İtalya’ya nazaran daha ofansif oynamaya başlamıştı Cesar Prandelli yönetimindeki maviler. İngilizler ise ileri dörtlüsü (Sterling,Sturridge, Welbeck,Rooney) ile karşılık vermeye çalıştı. Ben pekte başarısız olduklarını düşünmüyorum sadece biraz tecrübesizlik etkilemiş olabilir.

Aslında İngiltere beklenenin üstünde bir performans sergiledi diyebiliriz. Herhalde hiç birimiz bu kadar iyi bir performans beklemiyorduk. Bu duruma en büyük etken ise İspanya ve Uruguay gibi kalıplaşmış oyuncular yerine sezonu dolu dolu gecıren ve bayağı iyi görüntü veren oyuncularla başlaması olabılir. Özellikle tüm sene boyunca beraber oynayıp şampiyonluğu sonuna kadar kovalayan Liverpollu oyuncular milli takımlarının bu denli etkili olmasını sağladı. Sterling, Gerard Sturridge bence iyi performans sergileyen oyuncuların başındaydı Glen Johnson da son dakikalarda ki kötü performansını saymazsak fena değildi. İngiltere de ki tek olumsuz durum ise bu gibi yüksek tirajlı turnuvalarda  oynayan oyuncuların tecrübesizliği olabilir ki bence alınan yenilgi de  en büyük etken buydu..


İtalya ise artık Başbakan diye tanınan Pirlo önderliğinde İngiltereye göre bu turnuvaları daha cok oynamış ve başarılar elde etmiş oyuncularla çıktı yola.. Son 4 turnuvada 2 final oynayıp 1 kupa kazanan İtalyanlar bu gibi maçları fazlasıyla oynadı.  Pirlo bugün müthiş oyun sergiledi ve bence maçın açık ara en iyisiydi. Topun üstünden atlayarak yaptığı asist, müthiş frikiğinin direkten dönmesi ve öne geçince oyunu cok iyi yönlendirmesi Juventusun yeniden kontrat imzalatmasının kanıtıydı aslında…İtalya da Pirlo’nun bu iyi oyununa destek verenler ise Candreva ve sag bek Mateo Darmian idi. Candreva’nın ikinci golde Balotelli’ye attığı, artık orta demeyeceğim pas ve Darmianın bindirmeleri İtalya da öne çıkan iyi özelliklerdi. 


İngiltere’nin iyi sinyaller vermesi sonucu İtalya’nın altında ikinci   olarak gruptan çıkmasını bekliyorum. Hele de bugün ki Uruguay’ı gördükten sonra. .Tabi Kosta Rika bir sürpriz daha yapmazsa..










   https://twitter.com/AliMikadoo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder