17 Mart 2014 Pazartesi

BİZ BU OYUNU BOZARIZ



   BİZ BU OYUNU BOZARIZ

           Beşiktaş Galatasaray’ın puan kaybettiği bir haftada puan kaybetti şaşırdık mı? Hayır! Atanan ‘çaylak hakemin’ Beşiktaş’ın aleyhine yaptığı hatalara şaşırdık mı? Tabi ki hayır!!
          Öncelikle takımdan başlamak gerekirse ne oynanan futbola ne de futbolcuların verdikleri mücadeleye söylenecek söz yok. Ellerinden gelen, sahada yapılması gereken ne varsa yapıldı. Tek eksik görünen, eleştirilecek nokta ceza sahasının etrafını tavaf ederken az sayıda şut atılmasıdır. Kapanan bir rakibe karşı hem de deplasmanda bu kadar pas sayısına rağmen çok az sayıda şutun olması büyük takım için büyük bir handikap.
              Benim asıl değinmek istediğim nokta Rize maçının ardından ortaya çıkan tapeler ile Beşiktaş üzerinde planlanan oyunlar. Sezon başında müthiş başlayan Beşiktaş’ın gezi olaylarının ardından başına gelenler tesadüf olmasa gerek. Galatasaray maçında bozulan turnikeler, derbi olmasına rağmen az sayıda güvenlik personelinin olması, sahaya giren sözde Beşiktaş taraftarı ve onları engellemeyen sözde güvenlik güçleri, ardından yaşanan hakem hataları ve Beşiktaş’a verilen cezalar… Bunların Beşiktaş üzerinde oynanan birer oyun olduğu herkesin malumu artık.
           Bu manada Rize maçı hakem hatalarıyla gündemdeyken maçın hemen ardından ortaya çıkan ses kayıtları zamanlama açısından manidar. Bu da Çarşının ve onun nezdinde Beşiktaş’ın tekrar sokaklara çekilmesini amaçlayan başka bir oyunun göstergesi. Çarşı hiçbir zaman bir sınıfın veya bir kesimin oyuncağı olmadı, asla olmayacak da. Yaşanan siyasi krizlerin yanında Beşiktaş açısından da telafisi mümkün olmayan kritik haftalara girildiği unutulmamalıdır. Olası alınan cezalar sadece bu sezonu kaybettirmez Beşiktaş açısından; gelecek sezonları da ipotek altına alınır. Sanılmasın ki stad inşaatının durdurulmasından korktuğumuzu. Taraftarın ‘Beşiktaş sen bizim her şeyimizsin’ derken veya ‘Beşiktaş seninle ölmeye geldik’ diye satadı inletirken ne kadar samimi olduğunu cümle alem biliyor.
           Beşiktaş’ın bu dönemde her zamankinden fazla sağduyuya ihtiyacı var. Artık zorlu bir döneme girdik. Üvey evlat muamelesi görülen bir dönemde bu takımın hala şampiyonluk şansı var. Hiç değilse ikinci olup Şampiyonlar Ligi bileti alınabilir. Bu dönemde yapılması gereken en önemli şey haksızlığa boyun eğmeden takımımızın yanında olmak. Çünkü planlanan oyunlara en güzel cevap sahada alınan başarıdır. Dünyanın en yaratıcı taraftar grubu olan Çarşı küfür etmeden, sokaklarda taşkınlık yapmadan da gereken cevabı verir. Siyasi görüşü de Beşiktaş olan insanlarız biz gerekirse 30 Martta formamızı giyer oyumuzu da öyle veririz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder