25 Aralık 2013 Çarşamba

Galatasaray'ın Onur mücadelesi..

Onuı'a ayrı bir parantez açmak lazım. Türkiye'nin en iyi kalecisi olduğunu tekrar gösterdi biz futbol severlere. Milli takımda ilk sırayı alması lazım Volkan'dan daha yetenekli olduğunu gösterdi hepimize son 1 yıl içerisinde. Sneijder belki geldiği ilk günden beri ilk defa Real Madrid ve İnter'deki performasını gösterdi ancak kalede 'Onur' mücadelesi veren bir insan vardı..  
Galatasaray kazandı ama iki Avrupalı’nın da Şubat’taki zor sınavları öncesi ritimlerini bulmaya başladıklarına tüm Türkiye sevindi dün gece...Tabii Galatasaray’ın galibiyetlerinde Sneijder, Selçuk, Muslera veya Burak imzalarının olmasına alışığız da Riera ve Yekta’nın da iyi performanslarına da bir parantez açmak lazım sanırım. Roberto Mancini, Çarşamba akşamı kupada yüzde yüzünü veren oyuncularının ciddiyetlerini ödüllendirmeyi unutmadı, G.Birliği performansının gediklerini Balıkesir takviyeleriyle kapattı. Riera’nın varlığı  Galatasaray’ın geriden sağlıklı çıkabilmesine yaradı, Muslera’yı uzun zaman sonra Drogba’ya uzun top bağımlılığından kurtardı. Ayrıca dün ikinci devredeki Galatasaray presinin testinin de Balıkesir önünde yapıldığının altını çizmek gerek. Hafta içi oynayan yedek futbolmakinesi, Mancini’nin doğru dişlileri bulmasına çok yardım etti doğrusu.
Bu kadar iyinin içinde dünün kötü sinyallerinin de altını çizmek gerek sanırım: Galatasaray’ın hemen hemen bütün kornerleri ön direkte heba etme alışkanlığı sürüyor. Şubat’taki Chelsea sınavına kadar idmanlarda biraz duran top seti çalışmalarını umut ediyoruz hâlâ... Trabzon’un da aynen Bursa karşısında olduğu gibi kendi sağından dağılma alışkanlığı devam etti dün gece. Bosingwa’nın Türkiye macerası çok iyi başlamıştı, dün de çizgiden çıkardığı topa hepimiz saygı duyuyoruz. Ama Akçay’ın her maçta en az 5 net pozisyon verdiği sağına bir biçimde çare bulması gerek gibi.   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder