6 Ekim 2015 Salı

VENUS' ÜN HAFTASI

Serena Williams'ın sakatlıklarını sebep göstererek bu sezon başka bir turnuvada oynamayacağını açıklaması ve ablası Venus'ün Wuhan'ı kazanması teniste haftanın en dikkat çekici olaylarıydı. Şampiyonluk yolunda turnuvanın ilk 10 seri başı isminden 3'ünü (ilk tur 10 numara Agnieszka Radwanska, çeyrek final 7 numara Navarro, final 5 numara Muguruza) eleyen 35 yaşındaki Venus bu sezonun 2. kariyerinin 47. tekler şampiyonluğunu kazandı. Ayrıca 5 yılı aşkın bir süre sonunda en büyük turnuvasını kazanmış oldu ve sıralamada 14. lüğe yükselip Singapur'da düzenlenecek sezon sonu şampiyonasına katılmak için ciddi bir şans yakaladı.

Taşkent'te ise 21 yaşındaki Japon tenisçi Nao Hibino turnuvayı zaferle noktaladı. İki hafta önce ikinci tura çıktığı Tokyo'da kariyerinin ilk WTA ana tablosunu oynayan Hibino, ikinci ana tablosunda rakiplerine set kaybetmeden kupayı kaldırdı ve dikkat çekici bir iş başarmış oldu. Finalde mağlup ettiği isim ise 3 yıl önce 16 yaşında yine Taşkent'te final oynayıp dikkatleri üzerine çeken Donna Vekic'ti. Tarihte WTA turnuvası kazanan 10. Japon tenisçi olan Hibino klasmanda 76 numaraya yükseldi.


ATP'de sezonun tam ortasında yaşadığı dirsek sakatlığı yüzünden 2 ay  tenis oynayamayan, Wimbledon'a katılamayan ve Amerika Açık'a katılmaya son anda karar verip 3. turda Chardy'e elenen İspanyol  "Duvar" David Ferrer Kuala Lumpur'da mutlu sona ulaştı. Can sıkıcı sakatlık döneminden sonra kazandığı bu şampiyonlukla müthiş moral sağlayan Ferrer bu yılki 4. ve kariyerindeki 25. tur şampiyonluğunu elde etti. Finalde bir diğer İspanyol ve tecrübeli tenisçi Feliciano  Lopez'i 7-5'lik iki setle geçerken vatandaşına karşı oynadığı 15. maçta 9. kez gülmüş oldu. Shenzhen'de ise Berdych, hafta boyunca yağmurun ön planda olduğu ve bu sebepten finalin pazartesiye ertelendiği bir ortamda mental olarak en sağlam kalan oyuncu oldu. Final maçının da yağmur sebebiyle durakladığı turnuvada set kaybetmeyen Berdych finalde bu sene Amerika Açık 3. turunda mağlup ettiği Garcia Lopez'i yine geçerek bu sezonki ilk şampiyonluğunu kazandı. Bu sezon 3. şampiyonluğunu arayan ama bunu başaramayan Garcia Lopez ise kariyerinin en istikrarlı sezonlarından birini geçiriyor. Sıralamada 26. lığa yükselen 32 yaşındaki tenisçi kariyer yükseği olan 23'e yaklaşmış durumda.


Bu hafta Pekin'de kadınlar ve erkekler sahne alıyor. 500 puanlık erkekler kadrosunda Djokovic, Nadal, Ferrer, Raonic, Tsonga gibi tenisçiler göze çarparken premier seviyesindeki kadınlar tarafında ilk 10'dan 3 tenisçi olduğunu görüyoruz.Djokovic'in kariyerinde bu turnuvada hiç kaybetmediğini hatırlatalım. Erkeklerde bir diğer 500'lük turnuva ise Tokyo'da yapılıyor. Nishikori, Wawrinka,Anderson,Gasquet turnuvanın önemli oyuncularından. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder