5 Ekim 2015 Pazartesi

BİR ŞEHRİN ''YAKARIŞI'' !

         
           Sezona çok iyi başlayan bir takım...Taraftarın inanışı ve bir şehrin adeta tekrar dirilişi...Ancak o dirilişe engel olmaya çalışan 'emek hırsızları'...
Gerçekten Şota'nın da dediği gibi ne istiyorlar bu şehirden,bu takım anlamak zor!
Önce Galatasaray maçında Dünya'da ilk 3 hakem içinde gösterilen Cüneyt Çakır daha sonra da onun yancısı Süleyman Abay...Ve kim bilir ilerleyen haftalarda daha niceleri.
Bu iki hakem belkide şuan lider olabilecek bir takımın adeta katili olmuşlardır.Ve o takım şuanda 10.sırada bulunuyor! Çok merak ediyorum bunun vebalini nasıl ödeyecekler.Daha doğrusu hangisinin vebalini ödeyecekler.Takıma o kadar emek veren teknik direktörün mü? Tek tek 30 futbolcunun mu?
Yoksa takıma gönül veren,adeta o takıma 'Aşk' duyan ve geçireceği günlerin psikolojisini o takımın alacağı sonuca bağlayan taraftarların mı? Çok zor Cüneyt Çakır! Çok zor Süleyman Abay!
2 haftadır operasyon üzerine operasyon yaptığınız bu takım belkide sezon sonu şampiyon olacak.Ama şunu unutmayın ki ''SİZ ASLA HAKEM OLAMAYACAKSINIZ!'' ama belkide iyi bir idareci olabilirsiniz.Çünkü her şeyi çok iyi idare ediyorsunuz.Size diyecek o kadar çok söz var ama neyse...

Maça gelecek olursak;
Trabzonsporda son haftalarda gerçekten olağanüstü kötü bir düşüş yaşanıyor.Ancak Şota hala aynı oyuncuları oynatmakta anlamsız bir şekilde ısrar ediyor.Geçen yazılarımda da dediğim gibi bu defansla maç kazanılması gerçekten çok zor.Belki hücumda gol atablirsin ama rakip yaptığı her atakta çok net gol pozisyonları bulacaktır.Douglas da Mustafa da bu takımda oynayacak oyuncular değiller.
Orta sahada ise Şota'nın Yusuf Erdoğan tercihi taraftarları adeta çıldırtıyor.Yusuf'un bencillikleri,aldığı bütün topları öldürmesi ve orta açmayı bilmemesi taraftarların sabrını taşırdı.Belki hızlı ve etkili şutları var ama bu bencilliği olduğu sürece isterse Messi olsun hiçbir değeri yok.Trabzonspor 2010-11 sezonundan beri kanatlardan hiçbir fayda sağlayamıyor.Anlaşılan o ki bu senede senaryo değişmeyecek.Böyle olunca da ne Cardozo ne de Ndoye etkili olamıyor.

Ancak şunu anladım ki ne kadar iyi olursan ol,hakemi kafalamayınca oynadığın oyunun hiçbir anlamı olmuyor.Ne yaparsan yap,ne kadar iyi oynarsan oyna,kaderin hakemin 30 metre geriden tereddütsüz penaltı vermesine bağlı.Tek denilebilecek kelime ''İNSAF''.Birazcık...

SAYGILARIMLA...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder