28 Kasım 2015 Cumartesi

FUTBOL VE BASKETBOL ‘ DA GÜMBÜR GÜMBÜR BİR FENERBAHÇE


Sezona müthiş transferler ile başlayan , buna karşın kendilerinden beklenen performansı bir türlü gösteremeyen , oynadığı oyunla taraftarını memnun etmeyen Fenerbahçe öyle bir kabuk değişimine girdi ki , taraflı tarafsız herkes bugünkü Fenerbahçe ‘ yi konuşur hale geldi.
Oynattığı oyun ve maç sonraları yaptığı açıklamalar ile eleştirilerin bir numaralı odağı olan Portekizli Teknik Adam Vitor Pereira ‘ nin Fenerbahçe takımındaki geleceği sorgulanırken , takımın günden güne  yükselen performansı , özellikle savunmanın başarılı bir oyun sergilemesi son 8 maçta biri Galatasaray diğeri Mersin İdmanyurdu olmak üzere sadece 2 gol yemesi Sarı Lacivertli takımı gerek UEFA Avrupa Liginde gerekse Süper Lig ‘ de başarılı kılmaya başlayan en önemli faktörlerden biri olarak göze çarpıyor.
UEFA Avrupa Liginde bir üst tura çıkmayı grup maçlarının bitimine 2 maç kala garantileyen başlangıçta kimsenin şans tanımadığı Norveç temsilcisi Molde karşısında  İstanbul ‘ da alınan 3-1 ‘ lik mağlubiyet sonrası Fenerbahçe UEFA Avrupa liginde ‘ de başarılı sonuçları ardı ardına almaya başladı.
Topladığı 5 puan ile herkesin favori gösterdiği Ajax ve Celtic önünde 2 nci sırada yer alan Fenerbahçe  , Molde deplasmanına çıkarken mutlak surette puan ve puanlar kazanılmasının bilinci takımda üst seviyede idi.
 
Saha zemininin suni çim olması , üstüne yağan yağmurun  bu zemin üzerindeki son derece olumsuz etkisi Fenerbahçe için başta dezavantaj olarak görünse de , öylesine bir ortamda ,akıllı ve bir o kadar da nefis bir oyun sergileyen Fenerbahçe maçı Jose Fernandao ve Ozan Tufan ‘ in golleri ile 2 -0 kazanmasını bilerek grupta puanını 8 ‘ e çıkardı , Celtic ‘ in Ajax karşısında son dakikalarda yediği gol ile maçı 2-1 kaybetmesi ve tur ümitlerini tamamen yitirmesi ile Fenerbahçe bir üst tur kapısını sonuna dek aralamış oldu.
 

UEFA Avrupa Ligi grup maçlarının sonucusunda Celtic ile kendi sahasında karşılaşacak olan Fenerbahçe ‘ nin grubunu lider olarak tamamlama şansı da mevcut. Matematiksel olarak gruptan çıkma şansı olan Ajax son maçta kendi sahasında Molde ‘ yi yener , Fenerbahçe ‘ de Celtic karşısında galip gelirse , Sarı Lacivertli ekip grup maçlarını lider olarak tamamlayacak , ikili averaj da Ajax karşısında da üstün olan Fenerbahçe ‘ ye bir üst tur için Celtic maçında beraberlik bile yetiyor olacak.
 
 
 

Ve pazartesi günü oynanacak olan Süper Lig’deki Trabzonspor maçı ; 2010 -2011 sezonunu sürekli gündemde tutan yönetimleri ile takımın başarısızlığını arka plana iten ve bugün geldikleri nokta ortada olan Bordo Mavili camia  da Shota Arveladze ' nin istifası sonrası henüz bir teknik direktörün takımın başına getirilememiş olması ,yola halen Sadi Tekelioğlu ile devam ediyor olunması , takımın şampiyonluk yarışına erken havlu atması , Fenerbahçe ‘ yi Trabzonspor karşısında mutlak favori haline getiriyor.
Akıllı ve ne yaptığını bilen  bir oyun tarsi ile Fenerbahçe ‘ nin  seyircisinin de desteğini arkasına alarak Trabzonspor karşısında galip geleceğine yürekten inanıyorum.

Son olarak Basketbol ; Turkish Airlines Euroleague ‘ de geçen sezon olduğu gibi bu sezonda harika işlere imza atan Fenerbahçe , Lig ‘ de de önce Karşıyaka , ardında da bugünde Beşiktaş Sombo Japan ‘ı 91- 76 ' lık skorla yenerek  super lig de de kendinden beklenen performansları sunmaya başladı.Hafta içi Strasbourg ‘ u  yenen Zeljko OBRADOVIC ‘ in öğrencileri önümüzdeki hafta içinde deplasmanda Real Madrid ile karşılacak.
 
Zeljko OBRADOVIC ve öğrencilerinin bu sene de Final Four ‘ a katılacağına yine yürekten inanıyorum.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder