13 Ekim 2015 Salı

BÖLÜM SONU CANAVARI DJOKOVİC PARÇALAMAYA DEVAM EDİYOR

Tokyo'da sezonun 4. şampiyonluğunu kazanan Stanislas Wawrinka bir sezon içerisindeki şampiyonluk sayısı bazında kariyerinin en iyi istatistiğini yakaladı. Toplamda 11'i bulan turnuvanın 1 numarası şampiyonluğa giden yolda Radek Stepanek,  Tatsuma Ito, Austin Krajicek, Gilles Muller ve çok yakın arkadaşı olan Benoit Paire'yi mağlup etti. Paire finale gelene kadar Grigor Dimitrov, Marcos Baghdatis, Kötü Çocuk Nick Kyrgios ve dünya 6 numarası ev sahibi raket Kei Nishikori'yi hepsi 3 sete giden maçlarda geçti. Fiziksel olarak finale yıpranmış gelen Paire önceki maçlarında bir bilek problemi de yaşadı. Finalde Wawrinka'ya fazla diş geçiremese de  kariyerinin ilk şampiyonluğunu kazandığı ve ilk slam 4.turu oynadığı seneyi pozitif bir şekilde devam ettirmiş oldu.

Pekin'de ise şampiyonluk kupasını yine Terminatör kaldırdı. Bu yıl üst üste 12. finaline çıkan Terminatör Djokovic, burada toplamda 6. şampiyonluğunu kazanarak turnuvadaki kariyer maç istatistiğini 29-0'a getirdi. Oynadığı 5 maçta sadece 18 oyun veren Djokovic bu alanda da bir rekor kırdı. Turnuvanın genelinde ve özellikle finalde oynadığı muhteşem tenisle taraflı tarafsız herkesi etkiledi. Finaldeki rakibi ise bu sezon formsuzluk- özgüven eksikliği gibi sıkıntılarla çokça uğraşan  Rafael Nadal'dı.Özellikle finalde oldukça iyi bir oyun sergileyen ve ilerisi için umut veren Rafa, kritik puanları Djokovic'in kazanmasıyla ikincilik kupasıyla yetinmek durumunda kaldı. Maçta bir ara sağ ayağından sıkıntı yaşasa da sorunsuz bir şekilde maça devam etti ve bu haftaki Shanghai Masters'da oynamaması için herhangi bir  durum olmadığını açıkladı.


WTA Pekin'de şampiyon İspanyol tenisçi Garbine Muguruza oldu. Kariyerinin ikinci ve en büyük şampiyonluğunu kazanan Muguruza sezon sonu şampiyonasına gitmeyi de garantiledi.Finalde sezonun ilk kısmını muhteşem geçiren, Roland Garros'da final oynayan ama sonra düşüşe geçen Timea Bacsinszky'i yendi.Yeni haftada ilk 10'da kendine yer bulan Timea kupa seremonisinde 2 yıl önce neredeyse tenisi bırakacağını ama koçu Dimitri'nin onu bu kararından vazgeçirdiğini söyledi ve koçuna herbir gün için teşekkür etti. Geçen haftakİ Wuhan finalinden sonra bu hafta da Pekin'de finale çıkan ve bu kez kazanan Muguruza ise 4 numaraya yükseldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder