4 Eylül 2014 Perşembe

Yeni Sezon Arsenal Değerlendirmesi


  Arsenal’in başında 19. Yılına girecek olan Arsene Wenger için bu sene çok önemli. Artık taraftarların homurtuları iyice yükselmeye başladı. Geçen sezonu FA Cup ile bitirip yıllardır süren kupa hasretine son vermek,  sezona da Community Shield’da City galibiyetiyle alınan kupayla başlamak beklentileri de iyice yükseltti Topçularda.
  Wenger de bunun bilincinde bir görüntü çizdi. Dünya kupası esnasında Fransız kanalında yorumculuk da yapan Wenger turnuvayı yakından takip etti. Transfer sezonuna da hareketli bir giriş yaptı. Geçen sezonların aksine transfere erken başlayan Arsenal kadrosunu Alexis Sanchez, David Ospina, Mathieu Debuchy, Calum Chambers ve son gün Danny Welbeck ile güçlendirdi.
  Transferlere tek tek bakmak gerekirse;
   David Ospina, kaleci rotasyonu için gereken bir isimdi. Szczesny’nin yerinin kesin oluşunun ona verdiği rahatlıktan memnun olmayabilir Wenger. Çok önemli bir kaleci olmasına rağmen arada sırada ciddi form sıkıntısı yaşayabildiğini gördük geçen senelerde.
  Mathieu Debuchy, Fransa Milli takımıyla başarılı bir turnuva geçirdi diyebiliriz. Milli takımda da Arsenal’den ayrılan Sagna’yı kesip formayı aldı. Bu açıdan bakarsak sağ bek mevkisini güçlendirdiklerini söyleyebiliriz. Debuchy öyle aman aman bir bek olmasa da görevini yerine getiren, hep belli bir standartta oynayan bir bek. Ayrıca Wenger zorunda kalırsa onu stoperde de kullanabilir, o özelliği de bulunuyor.

  Calum Chambers, kuşkusuz Arsenal taraftarının çok şey beklediği bir isim. Henüz 19 yaşında olmasına rağmen geçen seneki dağılan Southampton kadrosunda 24 maça çıktı ve dikkat çekmeyi başardı. Arsenal geleneğinde genç oyuncuları satmak vardır ancak ‘cimri’ Wenger onun için yaklaşık 12-13 milyon pound’u gözden çıkardı. Sezon başında Per’in milli takımdan geç dönüşü ve Vermaelen’in satılmasıyla zorunlu olarak stoperde oynayan Chambers tecrübesiz olmasına rağmen iyi iş çıkardı.
  Alexis Sanchez, taraftarı en çok heyecanlandıran isim kesinlikle o. Yeteneği için kimsenin söz söyleyemeyeceği Sanchez, takıma ve ülkeye alışma sürecini atlattığı zaman kadronun en iyi oyuncusu olacaktır. 32 milyon pound ile ona ciddi bir rakam harcandığını görebiliyoruz.  Onun hücuma getireceği zenginlik ve hareketlilik Arsenal’in en çok ihtiyacı olan şey çünkü.
  Danny Welbeck, bu transferler arasında en çok tartışılan isim. Transferin son günü takıma katılan Welbeck hakkında taraftar pek memnun değil. Aynı gün Falcao’yu ihtiyacı olmayan ManU alınca taraftar iyice sinirlendi. Takıma 17 milyon pound gibi bir değerle katılan Welbeck bakalım takımın aradığı forvet olabilecek mi?
  Olivier Giroud (4 ay yok) bu takım için bir zorunluluk haline gelmiş. Arsenal’in ceza sahasına girerkenki paslaşmalarında duvar görevini üstlenecek bir santrafora ihtiyacı var. Welbeck bunu yapabilir mi yoksa Wenger’in aklında başka bir plan mı var hep birlikte göreceğiz. Defansif orta saha rotasyonu Arteta-Flamini ikilisinden oluşuyor ve bu da pek yeterli değil gibi gözüküyor. Takımın pas alışkanlığı hep devam ediyor ancak maçlarda kopuk kopuk görüntüler çizmesi yüzünden kimse net bir şey söyleyemiyor. Beşiktaş’ı zor eleyip, lige de 1 galibiyet 2 beraberlikle başlamak pek iç açıcı olmadı onlar için. Ama taraftarlar takımın form tutup ligi yukarılarda bitireceğine dair olan inancı tam.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder