2 Eylül 2014 Salı

GALATASARAY Futbol Takımı 2014-2015 Sezonu Transfer Analizi

Merhabalar. Tutkumuz Spor ekibindeki ilk yazım olduğu için öncelikle tüm okurlara Galatasaray'a dair en doğru ve en yapıcı eleştirileri benim yazılarımda bulabileceklerini söylemek istiyorum.
İlk yazımız Galatasaray'ın 2014-2015 sezonu için yaptığı transferlerin değerlendirmeleri üzerine.
Şimdi isim isim, bu oyuncuları tanıyacağız ve Galatasaray'a nasıl bir katkı sağlayabileceğini konuşacağız.

---Yeni Aslanlar---
OLCAN ADIN: Galatasaray'ın Trabzonspor'dan 4 Milyon Euro karşılığında transfer ettiği Olcan, 2013-2014 UEFA Avrupa Ligi'ndeki etkili performansıyla bir zamanlar Fenerbahçe'deki Olcan Adın'la adeta hiçbir alakası olmadığını gösterdi. Çizgiye inip ceza sahası içine topu kesişi, etkili bileğiyle adam eksiltebilişi, her iki kanatta da oynayabilişi olarak Galatasaray için bir ilaç. Keita kadar hızlı olmasa da tekniği olarak doğru bir transfer. Bruma ve Sneijder'in yanında Olcan da forveti besleyecek üçlünün arasında yerini aldı.



TARIK ÇAMDAL: Eskişehirspor'dan 4 Milyon 750Bin Euro'ya Galatasaray'a transfer olan başarılı sağ bek, Eboue ve Sabri'nin kadro dışı kalmasıyla, Veysel Sarı'nın da hazırlık maçlarında ve ligin. 1. haftasındaki Bursaspor maçındaki formsuzluğuyla bu transferi adeta zorunlu kıldı. İlk kez Fatih Terim'in Milli Takım'a davet ettiği Milli oyuncunun sol bekte de oynayabildiği göz önünde bulundurulduğu taktirde ne kadar doğru bir transfer olduğunun bir kez daha farkında varıyoruz. Telles'in defansif özelliğinin zayıf oluşu, Hakan Balta'nın standardının olmayışı ve hızlı ofans hattına karşı ağır kalabilişi sol bekte "sıkıntı" olabiliyordu Galatasaray için. Tarık'ın bonservis bedelinin tartışmaya açık olduğu bir gerçektir fakat gerekli bir transfer olduğu inkar edilemez.

GORAN PANDEV: İtalyan ekibi Napoli'den bedelsiz olarak transfer edilen Pandev, hatırladığımız üzere Inter'de Wesley Sneijder ile birlikte Şampiyonlar Ligi dahil, sezonun tüm kupalarını kazanmıştı. Forvet arkasında ve santrafor olarak oynayabilen Makedonya'lı oyuncu, Galatasaray'ın tek forvet olarak yeterli hücum etkinliğine sahip olamadığını göz önünde bulundurduğumzda, bonservis bedeli de ödemediğimiz için Kral'a yardımcı olabilecek doğru bir transfer olarak nitelendirilebilir. Drogba'dan sonra ihtiyaç duyulan yırtıcı, defans hattını dağıtabilen, Doumbia ve Adebayor gibi isimlerin de bahsi geçildiği bu transfer döneminde, Pandev transferi aslında Galatasaray'lılar için şaşırtıcı ve beklenmeyen bir transfer oldu. Kral Burak Yılmaz'la uyumları nasıl olacak? Hep birlikte göreceğiz...

BLERIM DZEMAILI: Napoli'den Pandev ile birlikte transfer edilen 28 yaşındaki merkezi orta saha oyuncusunun bonservis bedeli yaklaşık 2.5 Milyon Euro. Agresif Melo'nun cezalı olabileceği maçlarda, Kaptan Selçuk İnan'ın yedeği olan Güzel İzmir'li Yekta'nın yanına ideal bir yedek transferi. Sonradan girdiği maçlarda kendini gösterebilirse, ilk 11'de yerini alması imkansız değil.

YASİN ÖZTEKİN: Kayseri Erciyesspor'dan 2.5 Milyon Euro'ya transfer olan 27 yaşındaki orta saha oyuncusu, kanatta hızlı ve içeri kat edebilen bir oyuncu. Erciyesspor'da içeri girerek attığı gollerle Hikmet Karaman tarafından önerilen Yasin; Bruma, Olcan, Emre Çolak'ın bulunduğu kanat oyuncusu havumuz'a forma savaşı getireceği aşikar. Bir Türk atasözünün dediği gibi, Galatasaray'ın kanatlarda oynayacak oyuncular için, adeta "Forma Aslan'ın ağzında!"

SİNAN BOLAT: 25 yaşındaki kaleci, Muslera'nın yedeği olarak düşünülmüş ve Muslera'nın olmadığı geçen seneki "üzücü" Real Madrid maçındaki Eray'ın performansından sonra umarım Galatasaray'a faydalı bir yedek olur.

---Giden Oyuncular---
Dider Drogba --> Sözleşmesi bitti, eski takımı Chelsea ile anlaştı.
Johan Elmander --> Kiralık gönderilmişti, kiralıkken sözleşmesi bitti, Brondby ile sözleşme imzaladı.
Ufuk Ceylan --> Sözleşmesi bitti, yenilenmedi. Başakşehirspor ile sözleşme imzaladı.
Aykut Erçetin --> Sözleşmesi bitti, yenilenmedi. Çaykur Rizespor ile sözleşme imzaladı.
Ceyhun Gülselam --> Sözleşmesi bitti,yenilenmedi.Bundesliga ekibi Hannover ile sözleşme imzaladı.
Burdisso --> Kiralık geldi, ve eski takımı Boca Juniors'a geri döndü.
Salih Dursun --> Trabzonspor'a kiralandı.
Izet Hajrovic --> Bedelsiz olarak Werder Bremen'e gitti.
Dany Nounkeu --> Granada'ya kiralandı.
Amrabat: --> Yeniden Malaga'ya kiralandı.
Lucas Ontivero --> Gaziantepspor'a kiralandı.
Sercan Yıldırım --> Balıkesirpor'a kiralandı.

Yeni bir günde, yeni bir yazıda görüşmek üzere!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder