29 Aralık 2013 Pazar

MADE IN KADIKOY



 ''Lider lige geri döndü.'' desek yanlış söylemiş olmayız sanırım.Geçen haftaki kötü oyun ve ardından gelen mağlubiyetin şokunu atlatmış bir Fenerbahçe izledik bu hafta.İlk yarıda taraftarlarını memnun edecek bir futbol oynamayan lider, ikinci yarı tam bir patlama yaşadı.
 Hepsi birbirinden güzel -penaltı vuruşu dahil- 5 gol izledik.Bu gollerin hepsi de Fenerbahçeli futbolcuların fiziki olarak ne kadar üst seviyede olduğunu bize ispatladı. Özellikle Caner'in golü sezonun golü olmaya aday.
Dikkatimi çeken diğer bir konu da Emenikenin inanılmaz motivasyonu oldu.Bunu fark etmeme en fazla yardımcı olan olay ise golden sonraki sevinci.Alıştığımız şey şu ki: Fark çoğalırken artık atılan goller önemsizleşir ve futbolcular da gollere her zamankinden daha az sevinirler.Ama Emenike golden sonra tribünlere doğru öyle bir koştu ki ''Benim'' diyen sprinter öyle depar atamaz.

8 Sene sonra gelen rekor...

İstatistiklere baktığımızda Fenerbahçe'nin son sekiz sezondaki en iyi performansını sergilediğini görüyoruz.Tabi ki bunun birçok sebebi vardır ancak benim fikrim şu ki bu rekorun en önemli 4 sebebi:
-Ersun Yanal'ın futbol bilimindeki yetkinliği,
-Bu sezonun UEFA'ya bir cevap niteliği taşıması,
-Yönetimin ve Futbolcuların aklında Fenerbahçe'den başka bir konuya yer olmaması,
-Son yıllardaki en güçlü fiziğe sahip takım olmasıdır.

Taraftarın aklında her zaman aynı soru vardır: Transfer ?

Son 15 gün gerçekleşen olaylar hepinizin malumu. Euro 'nun geldiği seviye gerçekten dudak uçuklatan seviyede.Böyle bir ekonomik bunalım zamanında bütün kulüpler transfer yapmakta biraz daha zorlanacaktır.Zaten iyi giden bir takıma -ihtiyacı olmasına rağmen- böyle bir durumda transfer yapılacağını zannetmiyorum.Belki yıldız oyunculardan birine beklenenin üstünde bir teklif gelir ve o para kulübün kasasına girerse yönetim bir transfer düşünebilir.

Yeni sponsorluklar, Yeni para kaynakları...

Fenerbahçe açısından gayet bereketli bir haftayı geride bıraktık.Adidas'la yeniden anlaşmaya varan kulüp sezon başı 11 milyon euro'yla süper ligin bu alandaki en kazanan takımı oldu.En yakın rakibi Galatasaray ise Nike firmasından yıllık 8 milyon euro kazanıyor.Diğer bir yeni haber ise stadyumun isim hakkının satışı.Yönetim kurulu Aziz Yıldırım'ı zor da olsa bu konuda ikna etmeyi başardı ve teklifler bekleniyor.1 Ocaktan itibaren görüşmelere başlanacağı da borsaya bildirilmiş durumda.Yönetimin beklediği taban teklif ise yıllık 15 milyon euro.

Atalay YILMAZ

twitter.com/atalay__

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder