31 Aralık 2013 Salı

Anadolu'da 17. Hafta



Kasımpaşa: 2 - Akhisar Bld. Spor: 4

Akhisar'ın uzun süredir deplasmanlarda gol bulamadığı bu maç öncesi gerçekten çok konuşulan bir konuydu ancak bu mücadele ile gerçekten değişen şeyler olduğu ortadaydı. Aslında Akhisar oyununu bozmadan devam etse de çoğu zaman gol yollarında sıkıntı çekiyordu. Bu maçta ilk yarıda girdiği pozisyonu değerlendirmeyi başaran Akhisar öne geçti. Defansta zorlandığı dakikalarda Adem defansın arkasına sarkıp takımı adına eşitliği sağladı. İkinci yarıda Babel'in şutunu Emrah Tuncel gerçekten çok başarılı bir şekilde kurtardı ve bu an maçın kırılma noktasıydı. Bu dakikadan sonra Niasse girdiği pozisyonlarda etkili oldu ve takımını öne geçirdi. İki takımın da genel olarak defansın arkasına atılan toplarda sıkıntı yaşadığını söylemek mümkün. Nitekim üç gol bu şekilde geldi. Akhisar adına çok değerli bir üç puandı. Uzun zamandır deplasmanda istediği sonucu alamayan Akhisar bu maç ile ligin ilk yarısına güzel bir şekilde veda etti. Kasımpaşa ise son iki haftada sadece bir puan alarak ikinci sıradaki yerini kaybetti. Açıkçası Kasımpaşa'nın oyunundaki düşüş Antalyaspor maçı ile başlamıştı diyebiliriz. Devre arası bazı takımlara tam zamanında yetişir. Kasımpaşa için de öyle oldu diyebiliriz.




T. Konyaspor: 4 - Eskişehirspor: 1

Mesut Bakkal'ın gelişi ile Konya şehrinde sanki bir yeri heyecan başlamış diyebiliriz. Futbol olarak da evinde zaten iyi oynayan bir ekipti Konyaspor. Bu mücadele de bu şekilde başladı. Yakaladığı iki önemli pozisyonu değerlendiremese de ilk yarıyı bir golle önde kapattı ev sahibi. Ancak şunu da demek gerekir ki ilk yarı üç sıfır gibi net bir skorla da bitebilirdi. Beraberlik golünü bulsa da Eskişehirspor devreye Erdal Kılıçarslan girdi ve iki tane birbirinden şık gollerle farkı ikiye çıkardı. N'diaye'nin kaçırdığı penaltı sonrası iyice maçtan kopan Eskişehirspor karşısında Konyaspor sahaya daha fazla hakim oldu ve güzel bir gol daha bularak evinde rahat bir galibiyet aldı. Eskişehirspor'un bitirici bir forvete ihtiyacı olduğunu burada haftalardır belirtiyorum. Bu maçta da bunun eksikliğini hissettiler. Aynı zamanda Ertuğrul Sağlam'ın önce savun sonra at taktiği Konyaspor karşısında pek de işe yaramadı açıkçası. Bu güzel oyunu sürdüğü taktirde önümüzdeki sezonda da Konyaspor'u ligimizde izlemeye devam edeceğimizi umuyorum.

Sivasspor: 3 - K.Karabükspor: 1

Bu haftanın en zorlu mücadelelerinden birisi olarak düşünülüyordu bu mücadele. İki takım da yükselen form durumları itibariyle güzel bir maçı vaat ediyorlardı zaten. Karabükspor ilk golü çok basit bir şekilde yemiş olsa da ikinci golde De Costa'nın hakkını teslim etmek gerekir. Çok düzgün bir kafa vuruşu ile farkı ikiye çıkarttı. İlhan ile ilk yarının sonlarında farkı bire indirse de Karaükspor, Sivasspor maçtan kopmadı ve Burhan ile farkı tekrar ikiye çıkarttı. Burhan da adeta Sivas'ta ikinci baharını yaşayan oyuncular gibi hem attığı gollerin zamanlaması hem de güzelliği gerçekten takdire şayan. Karabükspor duran top savunmasını daha iyi yapsa belki de daha iyi bir sonuç alabilirdi. Karabükspor'da ayrıca Akpala'nın aşil tendonundaki kopma sonucu devreyi kapattığı açıklandı. Bu oyuncunun yokluğunu doldurmak oldukça zor olacaktır. İki takım da bu sezon gerçekten iyi işler yaparak ilk yarıyı tamamladı. Ligin ikinci yarısında da şampiyonun belirlenmesinde bu iki takımın da etkisi olacağı kanaatindeyim.

S.B. Elazığspor: 1 - Ç.Rizespor: 0

Haftanın az gollü geçeceği en başından belli mücadelesiydi diyebiliriz. Nitekim sahadaki oyun da o şekilde gelişti ve tek golle kazanan belli oldu. Gerçekten izlerken çok sıkıcı bir futbol izletti iki takım da. Bunun sebebi kapalı defansif oyun anlayışlarından ziyade oyuncu kapasitelerinin yetersiz oluşuydu diyebiliriz. İkinci yarıda Rizespor defansını az adamla yakalayan Elazığspor Serdar Özkan'ın ayağından öne geçti. Elazığ'da maça olan ilgiyi takımın durumuna göre gayet olumlu bulduğumu da belirtmek isterim. Elazığspor evinde daha iyi oynayan bir ekipti ve bunun karşılığını son haftalarda almaya başladı. Antalyaspor'un ardından evinde ikinci galibiyetini alarak ligin ikinci yarısına daha umutlu başlayacaklar. Ç.Rizespor'da ise kanatlarda ve oyun organizasyonunda ciddi eksiklikler var. Bu eksikliklerin giderilmesi adına devre arasında ciddi takviyeler yapılması gerektiğini düşünüyorum. Aksi halde Kayserispor'un başarılı olması halinde Rizespor düşme hattına en yakın ekiplerden.

Gaziantepspor: 0 - Bursaspor: 0

Gaziantepspor aldığı seri galibiyetler sonrası düşme hattından epey uzaklaşmış durumda. Ligin ikinci yarısında da düşme hattından iyice kopacaklarını düşünüyorum. Devre arasında Cenk Tosun'u elinde tutmaları oldukça önemli. Maç iki takım adına da dengede geçse de Bursaspor'un üç puana daha yakın olduğunu söylemek yanlış olmaz. Birbirine denk iki takımdı gerçekten iki ekip de. Maç içerisinde birçok pozisyon olsa da bir türlü gol sesi çıkmadı. Bursaspor ligin ikinci yarısı için güzel sinyaller vererek devreyi tamamladı diyebiliriz. Avrupa kupaları için sadece beş puan uzakta olmasına karşın oyun olarak ilk beşteki takımların seviyesine çıkmak için çok daha fazla şey yapmaları gerekiyor. Gaziantep'te ise Sergen ile yola devam edilecek mi bu konunun bir an önce kesinleşmesi gerektiğini düşünüyorum. İki takım da kültür olarak şehirdeki futbol tutkusu olarak son iki üç yıldır hak etmedikleri yerdeler. Umarım en kısa zamanda hak ettikleri seviyelere ulaşırlar.

Kaan Yürekli
@kkaaaann

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder