25 Ağustos 2015 Salı

GÜNEŞ'SİZ AMA SAĞLAM GÜNLER




             Ligimizin ikinci haftasını geride bırakırken gördüğümüz manzaralar bize bir yerlerden tanıdık geliyor adeta. Ligin başlamasına rağmen hala devam eden transfer söylentileri , zamana ihtiyaçları olduğunu söyleyen teknik direktörler, boş stadlar ve kimin kime diş geçireceğinin belli olmadığı maçlar...

             Bu hafta köşemizde, yaz dönemini en hareketli geçiren takım olan Bursaspor'u ele alacağız. Gidenleri ile hiç kuşku yok büyük sükse yapan takım kasasını da doldurdu dersek abartmış olmayız. Şöyle bir gelen-giden listesine göz atarsak kalabalık bir tablo ve neredeyse geçen yılın iskeletinin takımı terk ettiğini göreceğiz.




Gelenler: Ertuğrul Sağlam (Teknik Direktör), Isaac Cuenca, Erdem Özgenç, Tomas Sivok, Sedat Berisha, Mert Günok, Tomas Necid, Yakup Alkan, Josue, Cristobal Jorquera, Dany Nounkeu, Luis Advincula, Tom De Sutter, Miroslav Stoch, Balazs Dzsudzsak




Gidenler: Şenol Güneş ( Teknik Direktör ) , Ozan Tufan, Taye Taiwo, Cedric Bakambu, Batuhan Altıntaş, Fernandao, Samuel Holmen, Şener Özbayraklı, Enes Ünal, Renato Civelli, Fernando Belluschi, Volkan Şen




               Geçen yıl Şenol Güneş'in oynattığı sistem ile Şampiyon olunan yıldaki coşkuyu tekrar yakalayan takım ligde çok başarılı sonuçlara imza atamadı ve sıralamada çok yukarılarda yer alamadı. Hocanın oyuncularına tekrar kazandırdığı özgüven sonrası ön plana çıkan bireysel performanslar ise adından çok söz ettirdi. Gol kralı olmaya başaran Fernandao, tekrar milli takıma yükselen Volkan Şen, Gökhan Gönül'ün alternatifi burda dedirten Şener Özbayraklı ve tabi ki Avrupa'da adından söz ettiren Ozan Tufan.Yine geldiği takımda bir kalecinin yıldızını parlatacaktı Şenol Hoca. Kariyerli Fransız kaleci Sebastien Frey'i yedek kulübesine mahkum ediyor ve Harun Tekin'in milli takıma kadar yükselecek sürecini başlatıyordu. Milli takıma oyuncularını yollamak ile başlayan bu süreç sezon sonunda yüksek bonservisli satışlar ile son buldu. Şenol Güneş bu sefer yalnız oyuncularını değil kendi yıldızını da parlattı ve sezon sonunda O'da İstanbul'un yolunu tuttu.

                Bursaspor kulüp Başkanı Recep Bölükbaşı yaz sezonunda boşalan kadroyu çok geçmeden yerinde hamleler ile iddiali bir hale getirdi. Bursaspor'u şampiyonluğa taşıyan teknik adam Ertuğrul Sağlam'ı takımın başına getirerek kolları sıvayan Bölükbaşı yaptığı transferler ile şehir de ve Teksas Taraftar Grubunda heyecan yarattı.

                Yeniden yapılanan kadro ile Ertuğrul Sağlam'ın bu sezon ligde iyi işler çıkarabileceği yüksek ihtimal olarak görülsede birbiriyle oynamaya pek alışık olmayan oyuncuların bir bocalama sürecinden geçeceği kesin. Taraftar grubunun desteği ile finansal yapısını düzelten Bursaspor'un sportif başarı anlamında iyi yerlerde görmek için biraz sabıra ihtiyaç var.



                  Bursaspor Akademisinin bu yıl neredeyse henüz kendi ligimizde göremeden Avrupa'ya ihraç ettiği oyunculara değinmeden geçmek haksızlık olurdu.

                   Manchester City'nin yolunu tutan Enes Ünal , ve Hamburg forması ile izleyeceğimiz Batuhan Altuntaş'ın öncülüğünü yaptığı transferlerin devamını merakla bekliyoruz.

           Ligimizi tanıyan yabancı oyuncular transfer eden Bursaspor beklentilerin üzerine çıktı ve adları zaman zaman İstanbul takımları ile anılan Dzsudzsak ve De Sutter'i transfer etti. Barcelona'dan kiralanan Cuenca ise takıma çabukluğu ile büyük katkı sağlayacak ve Volkan Şen'i aratmayacağı görüşündeyim.Ertuğrul Sağlam'ın eski öğrencisi ve ligimizin en istikrarlı yabancılarından Tomas Sivok'u ve Miroslav Stoch'u da es geçmeyelim.

           Türk Futboluna ve futbolcusuna yaptığı yatırımlar için Bursaspor'a teşekkür ediyor ve yatırımlarının karşılığını almasını temenni ediyoruz.

7 yorum:

  1. Yazı başlıklarınız ve konularınızı çok güzel pekiştirmişsiniz.
    Başarılarınızın devamını diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Desteğiniz ve takibiniz için çok teşekkürler.

      Sil
  2. Gzl paylaşımlar...Başarılarınızın devamını dilerim...

    YanıtlaSil
  3. Takımın omurgası değişti,futbolcuların isimlerden çok takım içi uyumları ve Ertuğrul hocanın nasıl bir sistemle oynayacağı,
    klasik 4-4-2 sistemini oynatırsaki bütün gittiği takımlarda bunu yapıyor bence bu futbolcu skalası için bu sistem uygun olmayabilir.Ofans gücü yüksek görünsede maestro dediğimiz Belluschi ayarında bir oyuncusu şuan yok ozan ve volkanında gittiğini düşünürsek zaman ne gösterecek merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın da oyuncuların da zaman ihtiyacı olduğu açık... Fakat gidenlerin yeri bundan iyi doldurulamazdı desek yeridir. Ertuğrul Hoca elindeki malzemeyi iyi kullanacaktır diye düşünüyorum. Bu onun için de iyi bir geri dönüş fırsatı...

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil