20 Eylül 2014 Cumartesi

Arsenal'den Ligde İlk Rahat Galibiyet

 Haftaiçi Şampiyonlar Liginde Dortmund deplasmanında da yokları oynayıp eli boş döndü Arsenal. Eleştiri okları tamamen Mesut Özil'in üzerindeydi. Herkes onun yeterince sorumluluk almadığını düşünüyordu. Ama basın toplantılarında Wenger ona sahip çıktı ve performansının zamanla yükseleceğini söyledi. 
 Aston Villa maçı öncesi takımın üzerinde baskı vardı. 4 maç sonunda sadece 6 puan vardı, 1 galibiyet 3 beraberlik. Tek galibiyeti de ilk haftada gelen son dakika golüyle aldıklarını düşünürsek taraftarlar da pek memnun değildi durumdan. Maçtan önce konuşulan kadro şu şekildeydi: Szczesny-Chambers-Koscielny-Mertesacker-Gibbs-Arteta-Ramsey-Sanchez-Mesut-Cazorla-Welbeck
 Kadroyu gören Arsenalli taraftarlar heyecanlandı çünkü bu kadroda Mesut kendi pozisyonunda yani 10 numara gibi oynayacaktı. Son dakikada Sanchez'in yerine  Chamberlain dahil edildi kadroya. 
 Maça istediği gibi başlayamadı Arsenal. Tehlikeli pozisyonlar gördü kalesinde. Yan top zaafı devam ediyor. İlk 4 maçta 4 kafa golü yiyen Topçular yine bir yan topta bu kez Clark'ı boş bıraktı ama bu sefer Szczesny kalesinde gerçekten devleşti ve golü önledi. Bu pozisyondan sonra takım canlandı. 32. dakikada da Welbeck'in harika pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Mesut golü buldu ve kendisini eleştirenlere ufak bir cevap vermiş oldu 0-1. Ufak dedim çünkü onun asıl işi bu değil. Asıl cevabı 2 dakika sonra yaptığı asistle verdi aslında. Mesut'un klasik imza asistiyle golü bulan Welbeck de Arsenal formasıyla ilk golünü atmış oldu 0-2. Aston Villa şoku atlatamadan Arsenal iyice baskıyı kurdu ve bu kez de 2 dakika sonra Cisokho topu kendi ağlarına gönderdi 0-3. 4 maçta 1 gol yiyen Aston Villa 4 dakikada 3 gol gördü kalesinde. 4 dakikada fişi çekti Arsenal. İkinci yarıda hem skorun verdiği avantajla hem de haftaya oynayacakları Totthenam derbisini düşünerek tempoyu düşürdü Arsenal. Son 15 dakika oyuna giren Wilshere-Rosicky-Podolski üçlüsüyle biraz hareketlendi oyun ama Aston Villa da oyunu zorlamayınca öylesine oynanan bir ikinci yarı oldu genellikle. 

 Arsenal istediğini çok rahat bir oyunla almış oldu ve herkese hala ne kadar tehlikeli bir takım olduklarını gösterdiler ilk yarıda gollerin geldiği dakikalardaki oyunuyla. Buradan sonra Wenger'in işi çok daha zor gibi. Wilshere'den fedakarlık ederek Mesut'u yine 10 numarada mı oynatacak yoksa 4-1-4-1e devam mı edecek bunun cevabını ilerleyen maçlarda göreceğiz ama taraftarlar gollerden sonra kendi cevaplarını twitter üzerinden şu hashtagle ilettiler:
                                                                      #PlayOzilAt10



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder