15 Nisan 2014 Salı

Galatasaray Liv Hospital- Barcelona

BARCELONA ANALİZİ



THY Euroleague Top 16 turunu F Grubu'nda dördüncü olarak tamamlayıp play-off çeyrek final etabında İspanya temsilcisi Barcelona ile eşleşen Galatasaray Liv Hospital, ilk maçını yarın deplasmanda yapacak.



Barcelona’da hücum anlamında işleyen belirli bir düzen var demiştik.Barcelona’nın genelde , Huertas ve Tomic üzerinden oynanan ikili oyunlarda oldukça etkili oldukları görünüyor. Bu ikili oyunların önüne geçebilmek için Tomic üzerinde kesinlikle baskımızı hissettirmemiz lazım. Tomic,gerçekten çok esnek bir uzun ve özellikle arkası dönük olarak topu aldığı hücumlarda fazlası ile can yakabiliyor.



Takımın diğer hücum opsiyonu ise Navarro’nun topla yaptığı penetreler. Aslında bu penetreleri Navarro belirli ölçüde sayıya dönüştürecektir zaten.Gerçekten büyük oyuncu ve tam anlamıyla onu durdurmak neredeyse imkansız. Bu penetreleri savunmada iyi yardımlaşarak belirli oranda engellememiz gerekiyor.



Son olarak da Huertas’a bir parantez açmak gerek sanırım. Topu 2 numaraya verdiklerinde , kendini unutturma konusunda gerçek bir profesyonel. Top dolaşıp kendini unutturan Huertas’ın eline gelirse , o can yakıcı üçlüklerin çoğunda isabeti buluyor.


Eğer Galatasaray cephesi , Barcelona’yı geçip Final Four oynamak istiyorsa ,kesinlikle hucum istikrarı yakalaması lazım.Özellikle hücum ribaundları konusunda Furkan’dan extra şeyler vermesi gerek.Ayrıca; Arroyo üzerine zaten bir baskı olacaktır ki bu zamanlarda takımı kaostan çıkarak oyunculara ihtiyaç var. Hueartas’ın savunmak için Markoishvili ve Göksenin’i denemek yarar sağlayabilir.Son olarak; Malik Hairston ve Zoran Erzeg’in hücumda alacağı insiyatif, turun kaderini etkileyebilir. 



Onur DEMİR

https://twitter.com/ExituS__Letalis

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder