12 Aralık 2015 Cumartesi

…HEM DİRENEN HEMDE YÜKSELEN BİR FENERBAHÇE…

Yaşı büyük olanların çok yakından tanıdığı bir hakemdir Talat Tokat.Yönettiği maçlardaki kararları günlerce konuşulurdu , sonra oğlu Metin Tokat  yeşil sahalardaki yerini aldı.Metin Tokat ' da yönettiği maçlar sonrası tartışmaların bir numaralı odağı olurdu , şimdi de bu Metin Tokat ' ın yeğeni Serkan Tokat.




60 metre mesafede  Hasan Ali Kaldırım ‘ ı sözde gole giden Antep ‘ li oyuncunun karnına tekme attı diye kırmızı kartla oyun dışı bırakması ve Fenerbahçe ‘ yi 60 dakika 10 kişi mücadele etmeye esir etmesi , bunlar yetmezmiş gibi Talat Tokat ' ın torunu Serkan Tokat ‘ ı  maçın gözlemcisinden aldığı  '' şaka gibi '' niteliğindeki yüksek not ile birlikte hafta içi spor kamuoyunun ilgi odağı yaptı.







Maçın hemen başlarında 6 ncı dakikada Camara ‘ nin attığı golle mağlup duruma düşen , üstüne 30 ncu dakika da Hasan Ali Kaldırım ‘ ın da oyun dışı kalması ile Gaziantep maçı Fenerbahçe açısından tüm planların alt üst olduğu bir maç haline geliyordu. Bütün bu olumsuz faktörlerin yanında Kamil Ocak Stadının son derece kötü zemini de eklenince haftaya lider giren Fenerbahçe ‘ nin puan alamayarak Istanbul ‘ a döneceği o anlarda zihinlerdeki en büyük soru işaretlerinden biriydi.

Kötü zeminlerin halen var olması Türk futbolunu öylesine öldürüyor ki ,yetkililer bu rezilliğe nasıl izin veriyor , anlamak mümkün değil.Kamil Ocak stadında maç oynamaya izin vermeyecek bir federasyon aranıyor ama  o cesaret nerde  ? bu da ayrı bir tartışma konusu  
Peki maçta başka neler oldu ?  Fenerbahçe ' nin son haftalardaki o inatçı oyun yapısı  savunmadaki temel anlayış , 10 kişi kalmasına rağmen Sarı Lacivertli takımı ayakta tuttu , hani biraz daha şans olsa , direkten dönen toplar golle sonuçlansa 10 kişilik Fenerbahçe  , Antep ‘ te nefis bir galibiyete imza atacaktı. Olmadı , olamadı ve takım Gökhan Gönül ve Alper Potuk ' un golleri  2-2 ‘ lik skor ve 1 puan ile yetinmek durumunda kaldı ve liderliği de 1 puan ile tekrardan Beşiktaş ' a kaptırdı.




Fenerbahçe , Pazar günü kendi sahasında İstanbul Başakşehir ile karşılaşacak.Pazartesi günü ise Türkiye ' nin Derby ' si Beşiktaş - Galatasaray maçı var. Dolayısı ile Derby haftasında Fenerbahçe ' nin Başakşehir karşısında alacağı bir galibiyet liderliği tekrar geri alma hatta süper ligin ilk yarısını da lider kapama açısından çok ama çok önemli bir fırsat olarak göze çarpıyor



Fenerbahçe , Perşembe günü  ise  Gökhan Gönül ‘ ün yıldızlaştığı ve UEFA Avrupa Ligin de Haftanın Oyuncusu  seçildiği maçta İskoç ekibi Celtic karşısında rüzgarın oğlu Lazar Markoviç ' in attığı gol ile 1-1 berabere kalarak adını bir üst tura yazdırdı.Bu maçta belkide konuşulması gereken en önemli husus Diego Ribas ‘ ın son derece gereksiz bir hareket ile kırmızı kart görmesi ve bir üst turdaki en az 2 maçta yer alamayacak olması idi. Diego Ribas ‘ ın akılsızlığı umarım cezasız kalmayacaktır.



Avrupa Kupalarında ise Şubat ayına 2 takım ile giriyoruz , Şampiyonlar Liginde grubunda 3 ncü olan Galatasaray yoluna Fenerbahçe ile birlikte UEFA Avrupa Liginde devam edecek. Beşiktaş ise kalecisi Tolga Zengin ‘ in hataları ile ön plana çıktığı Sporting Lizbon maçından aldığı 3-1 ‘ lik mağlubiyet ile sürpriz bir şekilde bu sezon Avrupa Defterini kapamış oldu.

Ve Mario GOMEZ ; Şu bir gerçek ki Alman Milli Takımınında santraforu olan Gomez, Beşiktaş için son derece yararlı bir transfer , bu sezon Antalyaspor da Samuel Eto’o ne ise Beşiktaş için de Mario Gomez , o . Bu iki oyuncu da sezona performansları ve attıkları  goller ile damgalarını vurmaya devam ediyorlar.

Ve Bursaspor ; Oynadıkları kötü oyun , aldıkları farklı mağlubiyetli skorları üzülerek izliyorum , Osmanlıspor karşısında kendi sahalarında aldıkları 4-0 ‘ lık mağlubiyet o kendilerine yürekten bağlı taraftarlarını kahretmiş durumda.Geçen hafta Galatasaray maçını da ikinci yarıda yediği goller ile 3-0 kaybeden Yeşil Beyazlı camia da tehlike çanları ciddi bir şekilde çalıyor. Takımına sonuna dek sahip çıkan Bursa kenti , Bursa insanı bu kötü manzarayı kesinlikle haketmiyor.

Son olarak her zamanki gibi Basketbol ; Zeljko Obradovic ‘ in öğrencileri Turkish Airlines Euroleague 9 ncu hafta maçında Kızılyıldız Telekom ‘ u 79 - 61 yenerek grubunu lider tamamlamayı 1 maç kala garantiledi.

 Ekpe UDOH  ‘ un blokları ,



Jan Vesely ‘ nin o bitmeyen enerjisi ve smaçları , 




Luigi Datome ‘ nin etkili oyunu , Kostas Sloukas ‘ in nefis asisti maça renk katarken benim için en sevindirici husus yaşadığı sakatlıktan tam 10 ay sonra Ricky Hickman ‘ in parkelere dönüşü oldu.  saniyede attığı basket ise bu sevinci tavan yaptı.Salondaki seyircinin Hickman ‘ a gösterdiği ilgi ve inanılmaz destek , Fenerbahçe seyircisinin büyüklüğünü bir kez daha ortaya koydu.





Evet  ; Fenerbahçe her branşta direniyor , direndikçe de yükseliyor.Yaşa FENERBAHÇE ..


e-mail : unalozer@gmail.com
https://twitter.com/ozerunal
https://www.facebook.com/bozerunal
https://instagram.com/ozerunal/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder