16 Eylül 2014 Salı

FENERBAHÇE...

KENDİ AYAGINA SIKMAK!

     Evet Fenerbahçe için bu deyimi kullansak hiçte yanlış yapmış olmayız.Geçen sezonun şampiyonu, oturmuş kadrosu ve teknik ekibiyle bu yıl da şampiyonluğun en büyük adayı idi. Birde üstüne 10 numara (Diego) takviyesiyle daha da avantajlı hale geldi.Ta ki Ersun hoca ile ortaya çıkan sıkıntıya kadar. İçeri de neler olundu pek bilinmez ama dışarıya hiç güzel şeyler görünmedi ses kaydı, görüntüler, futbolcuların tutumu büyük sıkıntılar olduğunun kanıtıydı. Sonuç itibari ile Ersun hoca ayrıldı ve Fenerbahce küçükte olsa bi kaosun içine sürüklendi.  Şuana kadar ki bütün kaoslardan güçlenerek çıkan bir Fenerbahçe gördük. Bu defa işler yine iyi gidecek mi hep birlikte bekleyip göreceğiz.







     Tecrübeli Fenerbahçe başkanı ve yönetimi hiç zaman kaybetmeden takımın başına  4 yıldır  yardımcı Antrenörlük görevinde bulunan  İsmail hoca’yı getirdi. Süper kupayı Galatasaray’a  göre üstün bir futbolla kazanan İsmail hoca’nın takımı iyi bir görüntü çizdi. Ersun hocanın aksine uzun top oynamayan ayağa pasla çıkmaya calısan bir takım profili izledik. Bu profil Aykut hoca’yı hatırlattı bize. İsmail Hoca oyun anlayışı bakımından Aykut Hoca’yı benimsemiş gibi görünüyor. Ligde ki Karabükspor maçında ise maç berabere giderken bütün ofansif seçenekleri kullanıp kazanmayı başardı ki bu da Ersun hoca’nın kazanma hırsından bi alıntı gibiydi... İsmail hoca çalıştığı iki hoca’dan da bu iki maçlık periyotta esintiler sundu bize.


     Uzun vade de başarılı olur mu bilinmez ama Avrupa kupasının olmayışı ve Türkiye kupasının pek fazla önemsenmemesi sebebiyle bu yıl da şampiyonluk adına en büyük  avantaja Fenerbahçe’nin sahip olduğunu düşünüyorum.

Not: Trabzon macından önce yazılmıstır...

Ali İhsan ÇAYCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder