5 Aralık 2015 Cumartesi

…LİDERİN YENİ ADI FENERBAHÇE…


Süper Lig ‘ de 13 ncü haftaya 27 puan ile 2 nci sırada giren Fenerbahçe , Pazar günü  Beşiktaş ‘ ın  , süper ligin flaş ekiplerinden biri olan Akhisar Belediyespor karşısında aldığı 2-0 ‘ lık mağlubiyet ile haftayı lider olarak bitirme ve , Galatasaray ‘ ında Kasımpaşa karşısında aldığı 2-2 ‘ lik beraberlik sonucu 1 puan ile yetinmesi sonucu rakibi ile aradaki puan farkını 7 ‘ ye çıkarma fırsatlarını ardı ardına yakalamıştı.
Hal böyle olunca da Trabzonspor maçının önemi bir kat daha artıyordu , Maçın Pazartesi günü olmasına rağmen hem Beşiktaş ‘ ın 1 puan önünde liderliğe yükselme , hem de Galatasaray ile aradaki puan farkını 7 ‘ ye çıkma olasılığı seyirciyi fazlası ile maça odaklanmasına yetmiş ve artmış ve bu beklenti ile 37500 kişi Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Kompleksini dolduruyordu.



Son haftalarda rakiplerine karşı son derece başarılı performanslar sergileyen  , defansın adeta etten bir duvar olduğu Fenerbahçe Trabzonspor karşısında maça da fırtına gibi başlıyor ve rakibine adeta nefes aldırmıyordu. Maçın başında bir pozisyon bulan onda da Volkan  engeline takılan Trabzonspor ilerleyen dakikalar ile birlikte rakibine adeta teslim oluyordu. 

Alper ‘ in harika pasında topla buluşan Nani nefis bir gole imza atarak stadı bayram yerine çeviriyordu , temposunu ilk yarıda hiç ama hiç düşürmeyen Fenerbahçe rakibinin 10 kişi kalması ile birlikte oldukça rahatlıyor , ikinci yarıda her ne kadar konsatrasyon eksikliği yaşamış olsa da Robin Van Persie ‘ nin yerine oyuna giren Jose Fernandao ‘ nun attığı golle maçı 2-0 kazanıyordu.



Burada Jose Fernandao ‘ ya ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Kendisine ilk 11 ‘ de şans bulsa da yada sonra dan oyuna dahil olsa da Brezilyalı oyuncu müthiş bir performansa imza atarak Sarı Lacivertli forma altında gerek UEFA Avrupa Ligi , gerekse  Süper Lig ‘ de atmış olduğu gol sayısını 11 ‘ e çıkararak Sarı Lacivertli ekipte en çok gol atan oyuncu durumunda. 



Fenerbahçe , Süper ligin 14.haftasında Deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşacak , Geçen hafta rakibi karşısında 2-0 maglup durumda ve üstelik 9 kişi iken attığı 2 golle 1 puna alan Gaziantepspor karşısında alınacak bir 3 puan Sarı Lacivertli ekibin ilk yarıyı lider kapaması açısında da önemli bir kazanç olacak.

Ve Basketbol ; 
Erkek ve Bayan Basketbol takımları gruplarında lider durumdalar , Turkish Airlines Euroleague ‘ de Erkek takımı Real Madrid karşısında özellikle 3 ve 4 ncü periyotlardaki etkisiz oyunu ile mağlup olmasına karsın gurubunda liderliğini devam ettirdi , Khimki ‘ nin Kızılyıldız ‘ a kaybetmesi ile irlikte Sarı Lacivert  kalan iki maçı olan icerdeki Kızılyıldız ve Moskova Deplasmanındaki Khimki maçlarından öncesi grubunu lider bitirmeyi büyük ölçüde garantiledi.


FIBA Avrupa Bayanlar Ligi A Gurubunda Bayan Basketbol takımımızda Italya da Famila Schio karşısında aldığı 64-62 ‘ lik galibiyet ile 6 ncı maçlar sonunda grubunda liderliğe yükseldi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder